Publicitat
Política · 6 de Juliol de 2013. 15:30h.

ERC dibuixa les bases d'un futur Estat català

La formació debatrà sobre "el model de la futura República Catalana que volem"

ERC dibuixa les bases d'un futur Estat català

Marta Rovira

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha inaugurat la 'Conferència Nacional per a la República Catalana', una trobada en què s'ha aprovat un ponència política que dibuixa les bases d'un futur Estat català.

Rovira ha animat els aproximadament 1.200 militants i simpatitzants d'ERC inscrits en la conferència nacional que se celebra a La Farga de l'Hospitalet de Llobregat a debatre i reflexionar sobre "el model de la futura República Catalana que volem" i a fer-ho "amb la il·lusió de saber que ja l'hem començat a construir".

Durant el discurs inaugural, la número dos dels republicans ha manifestat que "farem tot el que faci falta perquè els ciutadans de Catalunya puguin decidir en quin estat volen viure. Això és democràcia". "Volem ser l'esquerra d'un nou país que sigui avançat. On hi hagi oportunitats per a tothom. Creiem en l'esforç", ha assenyalat.

Marta Rovira ha instat a "ser valents, malgrat la dificultat. És un moment històric. És el que toca, és una obligació. Ara ho tenim més a prop que mai". "Ens en sortirem? Donc sí. Només pot anar bé. És perseverança. Ens hem de preparar i saber vendre'ns", ha afegit.

D'altra banda, la secretària general d'Esquerra ha denunciat que "l'Estat espanyol malbarata els nostres impostos i retalla l'estat del benestar. Cada cop hi ha més gent que creu que hem de deixar de formar-ne part". En aquest sentit, ha reclamat "infraestructures per tenir una econimoa més productiva" i ha posat el corredor mediterrani com a exemple "més paradigmàtic".

Les bases d'Esquerra Republicana han aprovat aquest dissabte per 677 vots a favor, 2 en contra i 7 en blanc la ponència que marca el full de ruta per aconseguir la independència. El text defensa que una Catalunya independent seria viable i analitza les vies per arribar a la independència i preveu la possibilitat que, si fracassen totes les opcions per celebrar un referèndum, es puguin convocar unes eleccions autonòmiques en clau plebiscitària.

Publicitat
Publicitat

34 Comentaris

Publicitat
#16 BEJOTA, BCN, 07/07/2013 - 19:18

MENSAJE A LAS AUTORIDADES
Van Rompuy, a Escocia y Catalunya: "Nadie obtendrá nada del separatismo"

#15 Kropotkin-Patriota de los buenos, Vic, 06/07/2013 - 20:31

Presupuesto política exterior: Andalucía 140 millones/año; Castilla-Mancha 45; Cataluña 34. Adivinad cúal criticamos...juas, juas...mejor hundidos

#14 Rafel de Rubí, Rubí (Catalunya), 06/07/2013 - 17:53

Només de llegir ralguns comentaris que fan aquí els espanyols, ja els delata del seu grau de tercermundisme i incultura. necessitem la independència com més aviat millor.

#12 BEJOTA, bcn, 06/07/2013 - 15:51

EL CONFLICTE CATALÁ ÉS DIU "MATRIARCAT"(ROVIRA, RAHOLA, FERRUSOLA ,GISPERT, LA MOSSA DE L'ESTELADA ,LA MONJA FORCADELLES,ETC.) I ,NO PAS ESPANYA.

#12.1 Albert, Terrassa, 06/07/2013 - 16:02

I que proposes? Maltractar i pegar les dones com feu molts mascles ibèrics espanyols donada la vostra incultura, analfabetisme i nostàlgia del franquisme? Sou carn de presó desde ben petits, encara esteu per civilitzar colons inadaptats.

#12.2 Por dios, bcn, 06/07/2013 - 16:09

Es increible. En serio, tienes un problema!

#12.3 BEJOTA, bcn, 06/07/2013 - 18:35

Albert:El meu paré ,és que mascles i famelles visquin en pla d'igualtat i ,no uns o unes demunt del altres.No és el mateix.El matriarcat ,és causa de conflicte i violencia.

#11 Oscar, Lleida, 06/07/2013 - 15:21

No hacía mas que repetir veinte veces cada idea fundamental, Repite, repite que te como el coco.
NO DUBTEU, HEM DE AGUANTAR, ENS EN SORTIREM, ESTEM MES A PROP... Hasta se ha quejado de las lineas del AVE (espero que no lo coja más). Técnicas de comecoco mesiánico propias de cualquier secta.

#11.1 hector, bcn, 06/07/2013 - 16:44

Podrias decirme el beneficio del ave o mas bien cuanto cuesta mantenerlo a diario?