Publicitat
Política · 28 de Maig de 2020. 20:13h.

ERC diu que Ciutadans és “feixisme pur”

Després que Nacho Martín Blanco recordi els homenatges als germans Badia

El diputat d'ERC Jordi Orobitg, ha qualificat Ciutadans de ser “feixisme pur” després que el representant de Ciutadans, Nacho Martín Blanco, hagi recordat que “les joventuts d'Esquerra fa quatre dies van fer un homenatge als germans Badia”.

Martín Blanco s'ha referit els germans Badia com uns “feixistes catalans de principis del segle XX” i “pistolers que el que feien bàsicament era sembrar terror als carrers de Barcelona”. “A Espanya no hi ha cap altre partit polític que faci homenatges a feixistes declarats”, ha afegit durant el debat d'una proposta de resolució sobre els delictes d'odi al Parlament.

Orobitg ha considerat en el seu torn de rèplica que el diputat de Cs “semblaria legitimar l'assassinat dels germans Badia” amb les seves paraules, ja que “algú ho reivindicava”. “Jo crec que vindria a ser una apologia de l'assassinat d'aquestes persones”, ha manifestat.

El representant republicà ha acusat llavors a la formació taronja d'anar “al costat” de persones “feixistes, amb banderes preconstitucionals i desitjant la mort a càrrec públics”.

“Aquells que sí que han transitat pels carrers de Catalunya al costat de totes aquestes persones haurien de fer revisió de si el seu procedir personal i el de la seva organització es troba dins dels estàndards de la democràcia o són comportaments clarament anticonstitucionals i feixistes”, ha dit Orobitg.

Nacho Martín Blanco ha respost que “en cap cas he celebrat ni he legitimitat l'assassinat de ningú”. “Jo he parlat de les seves accions, del seu feixisme totalment contrastat”, ha destacat el diputat de Ciutadans. Jordi Orobitg ha tornat a intervenir per dir que “és l'estratègia habitual: acusar a aquell a qui ha estat acusat”. “És feixisme pur això”, ha etzibat el diputat d'ERC.

Miquel i Josep Badia eren membres d'Estat Català que van ser assassinats pels pistolers de la FAI l'any 1936. Miquel va rebre un tret a l'esquena i dos més al pit, mentre que Josep en va rebre un que va ser mortal. Els pistolers van fugir en un cotxe que els estava esperant a la vorera del davant del número 38 del carrer Muntaner de Barcelona.

Jordi Orobitg, en una imatge d'arxiu
Publicitat
Publicitat

44 Comentaris

Publicitat
#31 OPI-NO, Barcelona, 29/05/2020 - 23:19

FACHA
Persona que luce atuendos (banderitas, lazos, insignias, etc) o utiliza cualquier prenda de vestir (bufandas, gorras, camisetas, pantalones, calcetines, calzoncillos, etc), para manifestarse de un modo extensible y exagerado, que llega a resultar cansino, aburrido, ridículo, desagradable e incluso estrafalario por repetitivo e insistente.

#29 Guineu, Sudanell., 29/05/2020 - 19:37

El feixisme es por curar el ser fill de .... no

#28 Feixisme, Barcelona, 29/05/2020 - 14:21

De tant abusar de la paraula feixisme que ha perdut tot el seu significat, la classificació és molt simple, o ets indepe llaç groc, o sinó ets fatxa, no hi ha una altra

#27 Neferu, Barcelona, 29/05/2020 - 12:50

¿Qué es fascismo? me pregunta Orobitg clavando en mi pupila su pupila azul. ¿qué es fascismo? ¿Y tú Orobitg, me lo preguntas? ¡¡Fascismo eres...tú!!!

#26 Capit@n España, The broquil is over, 29/05/2020 - 11:19

ERC si que es la Falange Kumbayà.