Publicitat
Política · 31 de Març de 2009. 19:14h.

ERC dubta de Saura

Esquerra expressa "molts dubtes" sobre l'actuació dels Mossos

ERC dubta de Saura

Delort, Boada, Saura i Nebrera durant la compareixença al Parlament

Esquerra s'ha desmarcat del conseller d'Interior, Joan Saura, durant la compareixença d'aquest al Parlament per a explicar les càrregues dels Mossos del passat 18 i 19 de març. La portaveu en matèria de seguretat, Patrícia Gomà, ha arribat a expressar "molts dubtes sobre l'oportunitat de l'actuació dels Mossos" i ha advertit que "ens veiem obligats a fer-li totes aquestes preguntes per què no tenim tota la informació". La diputada ha encoratjat també Saura a no deixar passar "ni un sol dia més que erosioni el caràcter institucional del cos policial o que posi en dubte el seu caràcter democràtic".

La intervenció de Gomà -que previsiblement no ha actuat per lliure, sinó amb ordres de la direcció del partit malgrat que Joan Puicecós estava al País Basc- ha sorprès fins i tot a l'oposició. El president del grup parlamentari del PP, Daniel Sirera, que ha intervingut tot seguit, ha començat la seva intervenció amb aquestes paraules: "amb els socis com el que acaba d'intervenir qui vol tenir oposició". A més, el portaveu del PSC, David Pérez, que l'ha precedit havia acabat la seva amb les paraules "cas tancat" després de les explicacions de Saura.

Patrícia Gomà també ha insistit que "les imatges difoses per mitjans de comunicació son dures", però "no hem vist les imatges dels mossos agredits". En la seva opinió, "el tractament informatiu ha estat desproporcionat" i ha lamentat que "la bona feina no ven". La diputada d'ERC ha al·ludit, en concret a la trama de corrupció lligada a estrangeria i prostíbuls -amb membres de la Policia Nacional presumptament implicats- que malauradament no ha tingut el ressò suficient".

La portaveu ha manifestat, d'altra banda, que "les imatges que s’han difós pels mitjans de comunicació són dures, però no hem vist en els mitjans de comunicació les imatges d’agressió als mossos d’aquest reduït grup de violents" perquè com ha recordat la diputada, també es van utilitzar barres de ferro, punys americans, martells, esprais i "altres objectes per causar danys a la policia i imprudentment a la resta de pacífics manifestants i persones que eren allí quan van ocórrer els fets".

En la seva intervenció posterior, Gomà ha afluixat i ha evitat insistir en demanar explicacions malgrat que el conseller no ha contestat a cap de les seves preguntes o les que ha fet l'oposició. Daniel Sirera, del PPC, ha tornat llavors a dir la seva: "ara la segona oposició ha passat a fer de govern".

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Marcel, Riumar, 01/04/2009 - 10:58

L'únic partit que va fer preguntes i propostes concretes sobre els fets ocorreguts va ser ERC,amb rigor,sense embuts i sense pors;més enllà de la demagògia barata i fàcil de la dreta (CIU/PP/Ciudadanos) i de la submissió absoluta d'ICV-PSC.

#7 Ramon, Barcelona, 01/04/2009 - 10:19

Saura denuncia que allà no tots eren estudiants. Que potser també hi havia gent antisistema, Saura?

#6 maribel, Barcelona, 01/04/2009 - 09:34

El millor sens dubte, el sr. Domingo de Ciutadans, com es nota qui no te res a perdre i parla del problema sense embuts. Felicitats Sr. Domingo, mira com ningu parla d´ell, no interesa

#5 Ramon, Barcelona, 31/03/2009 - 21:48

Cop de palangana va, cop de palangana ve. Quin espectacle!

#4 Montserrat, Catalunya arruinada pel tripartit, 31/03/2009 - 20:39

Això no és un govern, és can pixa rellisca. L´espectacle d´aquesta tropa d´oportunistes no és la d´un govern civiitzat, és el d´una república bananera. És lamentable per aquest país suportar tanta ignomínia política. PROU,PER CATALUNYA, MARXEU