Publicitat
Política · 18 de Juny de 2011. 13:33h.

ERC, en una "cruïlla històrica"

Puigcercós apel·la a fer un "exercici de generositat"

ERC, en una "cruïlla històrica"

Puigcercós, durant el consell nacional

El president d'Esquerra, Joan Puigcercós, ha anunciat aquest dissabte, durant el consell nacional, que "estem en una cruïlla històrica complexa i difícil i l'hem de saber resoldre sumant. Ens toca fer un exercici de generositat a tots, del primer a l'últim, sabent fer un pas enrere o al costat si convé, propiciant una renovació i sent alhora capaços de fer-ho amb una voluntat integradora i regenerant propostes. Com Hi ha una premissa bàsica: la voluntat de sumar, la lleialtat i la unitat".

D'altra banda, ha dit que "amb la Llei de Consultes plenament vigent i uns bons resultats que de ben segur s'obtindran del treball de la comissió pel concert econòmic al Parlament caldrà plantejar un referèndum pel concert el 2012".  Puigcercós ha explicat que "amb una reducció dràstica del dèficit fiscal els problemes actuals en el desplegament de totes les polítiques socials s'acabarien".

Segons el president d'Esquerra s'està creant un nou ordre CiU-PP , "CiU està escollint clarament amb una actitud que no pot ser més xocant: mentre verbalitza una actitud més sobiranista que mai estén els seus acords amb el PP a les institucions amb un repartiment gairebé modèlic del pastís. Però no només això, la cerimònia de festeig entre els principals dirigents d'aquestes dues formacions polítiques –davant la propera convocatòria d'eleccions espanyoles– és cada dia més evident".

"Aquest escenari s'albira- segons Puigcercós- fins i tot en contra de bona part de les bases de CiU que preferirien un acord amb Esquerra i per nosaltres no quedarà, però l'esforç no ha de recaure sempre en el poble de Catalunya i no es pot donar cobertura als que fent servir com a excusa un PP fort a Catalunya volen liquidar qualsevol aspiració a la sobirania del país".

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Eugeni Cendra, Mataró, 19/06/2011 - 00:48

Primer aquest senyor i tots els directius del partit que dimiteixin i que convoqui el Congrés una gestora. Que es deixin de fer reglaments per controlar la veu dels militants i que el Congrès sigui obert i amb veu i vot per a tothom. Les Ponències fetes per els militants i no per comissions a dit.

#7 pepito, barcelona, 18/06/2011 - 22:44

a estos vividores les gusta demasiado la poltrona y el coche oficial, seguro que acabaran pactando con ciu(yde paso con el pp) y si no al tiempo......

#6 Seat, Girona, 18/06/2011 - 22:31

Per ocupar un càrrec polític, hauria de ser obligatori tenir una feina per a quan es perdin les eleccions. Així no els caldria prostituir-se (la paraula és dura però correcta) per mantenir el sou. La única feina que ha tingut en Puigcercós a la seva vida és de cambrer al Santuari de Núria.

#5 Seat sis cents, girona, 18/06/2011 - 22:25

Per poder ocupar un càrrec remunerat, hauria de ser obligatori tenir una feina per a quan es perdin les eleccions. Així no els caldria prostituir-se (la paraula és dura però correcta) per mantenir el sou. La única feina que ha tingut en Puigcercós a la seva vida és de cambrer al

#4 Militància, Països Catalans, 18/06/2011 - 21:56

Voleu fotre el fotut favor de plegar i tornar a casa, tu, el Ridao i tota l'executiva? És que el poble no us ha desautoritzat prou?