Publicitat
Política · 11 de Febrer de 2013. 21:17h.

ERC encara creu en els Països Catalans

El dirigent Joan Lladó replica l'escriptor Ferran Torrent

ERC encara creu en els Països Catalans

Lladó, en una imatge d'arxiu al Parlament

El president d'ERC a Mallorca, Joan Lladó, ha replicat l'escriptor Ferran Torrent i ha assegurat que "de cap manera el catalanisme ha fet cap mal a València".

Lladó, també secretari nacional de Vertebració dels Països Catalans del partit, ha considerat que "Torrent demana a Esquerra el que no demana al PP i al PSOE. Demanar la dissolució de partits no és gaire democràtic, jo no li demanaria mai a un futur soci i tampoc a un enemic". I és que l'escriptor, en efecte, demanava en una entrevista a e-notícies que ERC deixés el País Valencià en considerar que el partit havia "fet mal".

En aquest sentit, Lladó ha contestat que "de cap manera el catalanisme ha fet cap mal a València, l'ha fet l'espanyolisme el mal. Esquerra Republicana és al País Valencià per la voluntat de molts de valencians que se senten part de mateixa nació amb illencs i principatins".

"A més, ara mateix només Esquerra defensa la independència. El Bloc i Compromís, de manera molt legítima, consideren que el debat de la independència no toca, ni al País Valencià, ni al Principat, ni tan sols a Escòcia", ha afegit.

També ha recomanat als "federalistes de bona voluntat valencians, des de la més gran de les simpaties, que observin els qui, amb molta més influència al Kilòmetre 0 que ells, ho han intentat".

"Els Maragalls i Pujols, gestors de trenta anys d'autonomia i amb un coneixement de causa difícil d'igualar han arribat a la conclusió que la via sobiranista és l'única possible", ha argumentat.

Lladó ha reclamat que "tots plegats ens respectem i trobem sinergies de col·laboració amb tot el que ens uneix". "Del la mateixa manera que les postures reformistes són legítimes, la gent que treballa per la independència al que, per a mi, és la frontera del meu país es mereix molt de reconeixement i respecte", ha finalitzat.

Publicitat
Publicitat

28 Comentaris

Publicitat
#18 Antoni, MAhón (Menorca), 12/02/2013 - 19:08

Si,si lo llevas claro.

#17 Samot, Elx, 12/02/2013 - 18:02

És ben estrany que ara el problema del Regne, País o Comunitat, vinga a ser Catalunya o un partit que pensa que el seu àmbit polític és el que correspon al mateix àmbit cultural i lingüístic.
Qui té problemes amb l'existència d'Esquerra que valore la coherència de cada partit i després que xarre.

#16 Pep, Alt Empordà, 12/02/2013 - 17:08

Molt ben contestat, quina animalada és aquesta de demanar a un partit que deixi el pais Valencià. Dels partits s'en fan els ciutadans i son els ciutadans Valencians que son independentistes i creuen en els PPCC que han fet neixer ERC al Pais Valencià.Que no tenen drets aquests ciutadans?

#15 Josep, Valencia, 12/02/2013 - 15:27

Que detalle que sean los catalanes los que decidan por los valencianos, cuales son nuestros símbolos de identidad. Vamos si hasta tendremos que darles las gracias y pedir perdón por existir. Luego os quejáis de la extrema catalanofobia que se respira en Valencia, perdón "pais valencia" para vosotros

#15.1 Pep, Alt Empordà, 12/02/2013 - 17:25

Decideixen els Valencians. Fins ara no és majoria la gent a Valencia que volen continuar essent espanyols i comlices de la corrupció del PP votant majoritariament el PP que és qui governa el Pais Valencià?dons si algun dia la majoria de Valencians volen PPCC ho hauran decidit els Valencians, no?

#14 Eloi, Barcelona, 12/02/2013 - 14:22

Y yo creo en la Tierra Media y el Reino de Mordor. jajaja que frikis. Pero esto se acaba con la "alianza con china" y nos de tres bombas atomicas para acabar con españa y chantajear a la UE jajaa La temporada de setas está en su punto mas alto...