Publicitat
Política · 17 de Novembre de 2009. 15:28h.

ERC equipara la Llei de l'Audiovisual a una LOAPA

"És una barbaritat que puguem veure Al Jazira i encara no podem rebre Canal 9”

ERC equipara la Llei de l'Audiovisual a una LOAPA

Ridao, en una rueda de prensa

El secretari general i portaveu del grup parlamentari al Congrés d'Esquerra, Joan Ridao, ha presentat aquest matí l'esmena a la totalitat, així com la bateria  d'esmenes parcials, que els republicans han presentat al projecte de Llei General de Comunicació Audiovisual (LGCA). Ridao ha explicat que “la LGCA no només regula els prestadors de serveis audiovisuals que operen en l'àmbit estatal, sinó que regula també els àmbits autonòmics i locals, incloent espais que ja estan regulats per la legislació pròpia de cada comunitat i, per tant, incorre en una invasió competencial”.

Joan Ridao, que ha titllat el projecte de llei d'”autèntic disbarat, regressiu i lesiu contra els interessos culturals, lingüístics i econòmics del sector audiovisual català”, ha dit també que “constitueix una autèntica LOAPA cultural, que arriba al Congrés amb una clara voluntat afavoridora de les grans empreses, rabiosament centralista, ignorant de la diversitat lingüística de l'Estat i oblidant el deure de servei de la televisió pública”.

És per tot això que Esquerra ha presentat un conjunt d'esmenes dirigides a "exigir el respecte competencial; el manteniment del model mixt de finançament dels mitjans públics; l'obligatorietat dels operadors estatals de televisió vers les llengües oficials diferents del castellà; la limitació de la durada de les interrupcions de la programació per anuncis publicitaris i altres; el control de les emissores il·legals; el reconeixement dels mitjans de comunicació audiovisuals sense ànim de lucre; la integració del Consejo Estatal de Medios Audiovisuales en l'àmbit de la Comisión Nacional del Mercado de las Telecomunicaciones; garantir la televisió de mobilitat en l'àmbit autonòmic; així com garantir l'accessibilitat de les persones amb discapacitats físiques als continguts audiovisuals".
 
Finalment, amb l'aprovació d'aquestes esmenes presentades per Esquerra també "es garantiria la reciprocitat d'emissions entre televisions públiques en altres territoris, sense la necessitat d'autorització estatal, és a dir, la reciprocitat d'emissions entre TV3 i Canal 9. En aquest sentit, Ridao ha declarat que “és una barbaritat que avui en dia a Catalunya puguem veure Al Jazira i encara no podem rebre Canal 9”.

D'altra banda, Ridao ha palesat que “tothom pot veure que el TC és un òrgan enquistat que s'està podrint i que necessita una renovació que n'eviti el bloqueig”. En aquest sentit ha apel·lat "a la sensatesa de Zapatero per tal d'arribar a un acord que possibiliti aquesta renovació". Així mateix, la proposta d'Esquerra també reclama, entre d'altres coses, que "els Estatuts aprovats per la via de l'article 151, és a dir, amb l'acord de dos parlaments, i per la pròpia ciutadania en referèndum, no haurien de necessitar la tutela del TC".

Tanmateix, Joan Ridao ha recordat que “sigui quina sigui la sentència del TC respecte l'Estatut, Esquerra considera de fa temps que el marc autonòmic ha arribat al seu límit” i, per això,  “l'estratègia del partit passa pel dret democràtic a decidir i la construcció d'un Estat propi”.

Dit això, el secretari general d'Esquerra ha considerat que “una sentència negativa del TC pot contribuir a accelerar aquest final d'etapa i l'inici d'una etapa clarament post-autonomista”.  Davant d'aquesta eventualitat, Ridao ha defensat una resposta unitària perquè “la desunió només fomentaria el desànim de la ciutadania, mentre que la unió genera autoestima”, i ha remarcat que Esquerra "buscarà aquesta unitat i serà la primera a sortir al carrer no tant en defensa d'un Estatut, que nosaltres no vam votar, com per a exigir respecte al poble de Catalunya”.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 joan, manresa, 17/11/2009 - 19:44

Sr.Ridao,Sr.Ridao.., Vosté només molt de bla,bla...,pro vota la Lofca.Miri un consell,escolte a la Sra.Paluzie,li aniría be a Vosté i a molts com Vosté.La politica i el poder per a gent inteligent,pro clar,com son inteligents no el volen,i allavors..

#7 pep guspira, BCN, 17/11/2009 - 19:05

Jordi: pren quelcom per la memoria, sobre tot de la pluja fina que Esquerra prometia.
Jo soc independentista o sigui que o tens clar. Ara tu semble que encara creus amb miracles o es que encara i sucas pa, amb Esquerra.

#6 jajape, Anoia, 17/11/2009 - 18:48

Homenot, en primer lloc dir-te que no tinc cap problema amb lo que m\'imputes i en segon si aquests son els teus arguments per desqualificar als que no opinen com tu, creu-me, son molt i molt pobres.

#5 homenot, girona, 17/11/2009 - 18:22

4 comentaris ,4 convergents desmemoriats que no tornaran a trempar fins que ciu i PP pactin

#4 Jordi, Barcelona, 17/11/2009 - 17:55

I la LOFCA i la Llei de la Dependència també ho son... però Ridao les va votar a favor... dels espanyols.