Publicitat
Política · 2 de Febrer de 2012. 17:40h.

ERC es retira de la negociació de les lleis de l'Audiovisual

Els treballadors de Catalunya Ràdio diuen que si s'elimina la publicitat "es posa en perill" l'emissora

ERC es retira de la negociació de les lleis de l'Audiovisual

Carmel Mòdol, amb Joan Ferran, durant una comissió de control de la CCMA

ERC ha abandonat la taula de negociació de la ponència de les lleis de l'Audiovisual al Parlament, en considerar que "s'estaven introduint canvis que no responen a cap esmena, únicament dissenyats per acontentar el PP".

El diputat d'Esquerra, Carmel Mòdol, s'ha aixecat de la taula de negociació, ja que "s'estaven introduint canvis que no responen a cap esmena, únicament dissenyats per acontentar el PP i que desmunten l'argument de l'austeritat i la reducció administrativa que es va posar damunt la taula a l'hora de reduir les estructures del consell de govern de la Corporació i del CAC".

Un dels motius, segons Mòdol, és que a l'esborrany de la llei que es debat preveia, en el cas del Consell de Govern de la Corporació, passar de 12 membres a 5 i ara es proposa passar de 12 a 6 per tal que el PSC hi pugui tenir un representant.

La denúncia d'Esquerra rau en el fet que, un cop el president dimiteixi i CiU pugui proposar-ne un de nou, la composició el CAC quedaria repartida entre CiU i PSC i que, sense cap esmena que ho reguli, s'ha proposat crear un nova plaça per tal que el PP hi pugui tenir un representant.

Una altra qüestió ha estat la publicitat als mitjans públics. I és que ERC va proposar eliminar la disposició addicional segona de la llei actual, ja que "en un moment que el Govern rebaixa la seva aportació a TV3 i Catalunya Ràdio el lògic seria que se'ls permetés accedir al mercat privat per tal d'aconseguir altres vies de finançament".

Mòdol denuncia "una rendició vergonyant de CiU al PP" i renova la seva proposta de "retirar totes les esmenes d'Esquerra a la Llei de l'audiovisual si el Govern atorga als mitjans públics un finançament que els permeti seguir amb els seus estàndards de programació de qualitat".

Per la seva banda, els treballadors de Catalunya Ràdio han mostrat el seu rebuig a que s'elimini la publicitat i han afirmat que "cal tenir en compte que aquesta mesura es proposa en un context de retallades pressupostàries que, en el cas de les emissores de la Generalitat, és del 36%".

"Aquest ajustament pressupostari ja ha suposat un gran esforç, tant per als treballadors com per a l’empresa a tots nivells. Si a això hi afegim la supressió de la publicitat, es qüestiona i es posa en perill la viabilitat de la nostra empresa. Ara mateix, la publicitat que s’emet a Catalunya Ràdio permet fer uns informatius de màxima qualitat i una programació que s’ajusta a l’exigència de servei públic que ens marca la llei", han afegit.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 pere prunera, Barcelona, 03/02/2012 - 15:01

Que no ho veien que el joc qu'aplaudeixen ens porta al bipartidisme. Recuperin l'assemblearisme i obrint-se a l'esquerra per recuperar la gent socialista que deixa el PSOE.a Catalunya. Facin una esquerra plural, no un grup per a quatre amics que viuen de la rifeta.

#3 Càssius, Bcn, 03/02/2012 - 10:54

86 de cada 100 catalans de l'audiència, de mitjana, no miren TV3. Prou subvencions a aquest cau de vividors, endollats i aprofitats. Ens costa més de 300 millons d' euros x any. Alguns hem de matinar, pencar molt i no parem de pagar impostos per q altres no parin de xuclar de la mamella. TV3=Spanair

#2 Ramon, Barcelona, 02/02/2012 - 19:42

És lògic que els funcionaris estiguin emprenayats. Perquè si a la te-ven3 li retires la publicitat, i la propaganda, què collons hi fotaran, els 3.000 "treballadors" de la te-ven3, les poques hores que hi són, a la "feina", vull dir, a banda de llegir la Vanguardia Española en castellano?.

#1 Xavi, Girona, 02/02/2012 - 18:29

Que es fotin igual que molts periodistes i professionals de la informació de les emissores privades de Catalunya s'han hagut de fotra aquests darrers mesos. Han disminuït els ingressos de publicitats i molts treballadors han anat al carrer. Fora la subvenció i publicitat de les emissores públiques