Publicitat
Política · 28 de Febrer de 2013. 16:42h.

ERC evita que Mas comparegui al Parlament per explicar el cas Palau

Esquerra vota conjuntament amb CiU

ERC evita que Mas comparegui al Parlament per explicar el cas Palau

Junqueras i Mas, al Palau de la Generalitat

Els vots d'ERC -juntament amb els de CiU- ha evitat que el president de la Generalitat, Artur Mas, comparegui al Parlament per informar sobre el cas Palau com demanava ICV. La resta de partits (PSC, PPC, ICV-EUiA, C’s i CUP) hi han votat a favor.

La moció també proposava diverses mesures anticorrupció, com el cessament dels imputats del seus càrrecs polítics, la renúncia dels diputats a la condició d’aforats o una llei que establís un sou màxim per a tot el sector públic.

Aquests darrers punts, en què s’han acceptat les esmenes de C’s, ha estat rebutjat per 25 vots a favor (ICV-EUiA, C’s i CUP), 50 en contra (CiU) i 53 abstencions (ERC, PSC i PPC).

Dolors Camats (ICV-EUiA) ha presentat la moció, i en el debat també hi han intervingut Lluís Maria Corominas (CiU), Gemma Calvet (ERC), Joan Ignasi Elena (PSC), Pere Calbó (PPC), Albert Rivera (C’s) i Quim Arrufat (CUP). 

La moció de C’s sobre els casos de corrupció vinculats al sistema de concessions administratives només ha obtingut el suport del PPC i d’ICV-EUiA, tot i que en un punt el PPC s’ha abstingut. CiU ha votat en contra de tot el text, mentre que ERC, el PSC i la CUP s’han abstingut.

El text de la moció instava l’executiu a crear un òrgan de control extern de totes les fases del procés de contractació pública; incorporar a la plataforma de serveis de contractació pública tota la informació i documentació relativa a les adjudicacions, i facilitar a les empreses licitadores i a les no adjudicatàries les vies d’impugnació i el compliment dels contractes atorgats per la Generalitat.

Albert Rivera (C’s) ha presentat la moció, i en el debat també hi han intervingut Antoni Font (CiU), Gemma Calvet (ERC), Ferran Pedret (PSC), Manuel Reyes (PPC), Dolors Camats (ICV-EUiA) i Quim Arrufat (CUP).

Mas, en una imatge d'arxiu al Parlament

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#21 BEJOTA, BCN, 01/03/2013 - 16:00

COM DIU UNA COMPANYA DE TREBALL:"SI SÓN ELS NOSTRES(CATALANS)ELS QUE ROBAN ,NO PASSA RES".

#20 ya se sabe...., vielha, 01/03/2013 - 11:07

...entre bomberos, no nos pisemos la mangera. El problema es de los ilusos que les creen y les votan. A estos, botar, los botaba yo con una patada en salva sea la parte.

#19 PAPITU, GIRONA, 01/03/2013 - 10:18

Quan el sobiranisme pasa per davant de la dignitat i la transparència, en definitiva també pasa per davant de la justícia i la democràcia (si si, això també es la democràcia)i, si es aixó, malament, "algo huele a podrido" a Catalunya. Més del matei. I sort que es el cap de l'oposició.!!!

#18 josepm, Manresa, 01/03/2013 - 08:24

Junqueras l'altre dia a Santpedor ja em vas decebre, doncs no vas entrar a parlar de la corrupció. Ara, amb aquesta notícia entenc el perquè.

#17 Enric. Soler, Barcelona, 01/03/2013 - 07:38

Sr. Junqueras: així vostè està defensant a CiU, no a l'independentisme.
No se si s'adona.