Publicitat
Política · 5 de Novembre de 2013. 13:45h.

ERC fa els ulls grossos amb el 'cas Benítez'

Calvet se centra més en les pilotes de goma que en l'empresari mort

ERC fa els ulls grossos amb el 'cas Benítez'

Calvet, amb Bosch i Junqueras, en una imatge d'arxiu

La diputada d’ERC-Catalunya Sí, Gemma Calvet, ha explicat que "per a ERC és essencial assolir des de la Comissió d’estudi d’ordre públic i polítiques de seguretat la prohibició immediata de les pilotes de goma". Amb CIU en el moment de redactar aquest comunicat no hi ha acord i "si no s’assoleix un acord de transacció entre CIU i ERC per la prohibició immediata de les pilotes goma nosaltres demanarem relleu en els lideratges polítics perquè entenem que aquesta prohibició no s’està produint perquè aquests lideratges polítics no acompanyen en els canvis necessaris".

Gemma Calvet ha precisat que "aquests relleus polítics afectarien el director general de la Policia Manel Prat com a responsable directe de les decisions que afecten l’ús d’aquestes armes que s’ha demostrat que son letals i no se’n pot controlar l’abast ni la trajectòria". Calvet assegura que "el resultat de prohibir les pilotes de goma de forma immediata faria honor al treball de la comissió, al Parlament, i als compareixents i a les víctimes i aquesta mesura donaria utilitat a la comissió".
 
D'altra banda, però sense deixar el Departament d’Interior, Calvet ha assegurat que "ERC vol canvis i arribar fins el final de les investigacions i, si cal, depurar responsabilitats internes dels mossos que hagin pogut actuar incorrectament, i demanar responsabilitats polítiques si s’escau". 


Calvet ha destacat que "exigim la màxima transparència en les actuacions internes del Departament a l’hora de dirimir responsabilitats sobre les actuacions policials. No ens tanquem a que, depenent de les compareixences que es puguin efectuar els propers dies i a les informacions que ens remeti el Departament, es puguin demanar responsabilitats polítiques donat que són temes de gran importància per l’opinió pública i també per al prestigi del propi cos dels mossos d’Esquadra", ha reblat.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 jotaeme, Mataró, 06/11/2013 - 19:02

¿Qué esperábais de estos?

#7 Carles, Tarragona, 06/11/2013 - 15:23

existeix un video on es veu clarament com tots els mossos estan al damunt de pobre senyor Benítez donant-li cops amb les porres i que els condemna clarament, quina altra investigació necessiten?
Segurament el senyor Benítez no tenia el carnet d'E.R.C.

#6 rafa, lleida, 05/11/2013 - 19:20

Eso se llama FALTA DE AGALLAS, x decirlo suave, se les ha olvidado q son ''jefe'' de la oposición, si esto ocurre en los tiempos q ERC defendia sus ideales, LA ''ARMAN '' con este caso. Prefieren seguir escondidos, sin responsabilidad esperando el voto. Eso es FALSEDAD pura y dura.

#5 TEO MAMPORRO, PICANDO EL MORRO, 05/11/2013 - 18:07

KEEP CALM AND... a todos los cerdos les llega su San Martin... I una de les coses que te la vida, es que tot es paga... i no sempre sol ser amb diners...

#4 Torosentado, Barcelona, 05/11/2013 - 15:36

Una demoastración más que aunque el Sr Junqueras tenga el título oficial de jefe de Oposición ejerce de Gobierno sin Consellería.
Se imaginan que en Madrid hubiera ocurrido esto del Raval lo que estaría bramando el sr Tardá. Los guñidos se oirían en El Retiro.... La coherencia y falta de principios.