Política · 9 de Setembre de 2020. 12:27h.

ERC fa més oposició que Iceta

Torra repassa el líder del PSC i els ‘comuns’, però pateix amb Sergi Sabrià

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha viscut al Parlament una sessió de control tranquil·la pel que fa als partits de l’oposició, que li han posat relativament fàcil, especialment el líder del PSC, Miquel Iceta, de nou tou amb el cap de l’Executiu català.

Torra, per contra, ha tingut el moment més incòmode quan li ha tocat preguntar a ERC. Malgrat que els republicans formen part del Govern, Sergi Sabrià ha fet d’oposició i ha llançat crítiques cap a JxCat, fet que ha provocat la “sorpresa” del president.

Quim Torra, d’entrada, s’ha lliurat de la pregunta del PP, que no n’ha formulat cap. Tot seguit, la CUP ha mostrat el seu malestar pel projecte de Hardrock a la Costa Daurada. “Un projecte tòxic per a la salut, per al territori i per a les arques públiques”, han denunciat els anticapitalistes.

El president ha assegurat que “ni un euro públic” anirà a l’esmentat projecte, i que l’impacte d’aquest sobre les finances de la Generalitat “és nul”. També ha assegurat que el pla “és beneficiós” pel conjunt de la societat.

Tot seguit li ha tocat el torn a Marta Ribas, en nom dels Comuns, que ha retret a Torra la darrera remodelació del Govern i li ha exigit que convoqués eleccions. El president, però, ha girat la truita i ha recordat a la diputada dels Comuns que “vostès són el Govern d’Espanya”, a més d’exigir-li com a tal que regulessin per llei el permís laboral dels pares que s’han de quedar a casa cuidar d’un fill amb covid.

Quan ha arribat el torn de Miquel Iceta, el líder del PSC l’ha gastat per considerar que no seria bo tenir un president “en funcions” en cas d’una eventual inhabilitació de Torra. Aquest li ha respost que l’esmentada inhabilitació seria injusta.

“No es posaran al costat de la llibertat, de la democràcia i dels valors republicans?”, ha preguntat el president a Iceta. També ha denunciat la situació dels “presos polítics”, sense que el dirigent del PSC contestés.

Iceta li ha retret que porti “poc de temps” al Parlament i que desconegui el funcionament d’una la sessió de control i ha posat en safata la rèplica de Torra: “jo no porto 30 anys en política com vostè, jo vaig treballar a l’empresa privada”.

Tot seguit, Sergi Sabrià en nom d’ERC ha retret al president que “vostè es va comprometre treballar per un acord” que regulés el preu de lloguer. Sabrià ha titllat JxCat de “centre dreta català” fet que ha molestat Torra. També ha acusat als “diputats i diputades de JxCat” de moure’s per “interessos mercantils” en aquesta qüestió i de donar tombs.

El president ha replicat a Sabrià que “m’extranya aquesta pregunta perquè vostè ja la contesta”, a més de criticar que ERC els titlli de “centre-dreta”, atès que “nosaltres no volem ocupar aquest espai polític”. “Crec que seria bo saber qui és l’adversari”, ha sentenciat el president.

Finalment ha arribat el torn de Ciutadans i Carlos Carrizosa li ha demanat que desaconselli participar en les concentracions de la Diada arran del Covid. Torra ha recordat que el Govern “ha anul·lat tots els actes”, però ha defensat el dret de manifestació.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#11 M Pilar, Barcelona, 09/09/2020 - 19:16

Per què no s'ha pubicat el meu missatge anterior? Es perquè dic que és parcial el tall que ofereix, no es pot comparar amb Sabrià perquè no el sentim. Com se l'ha de dir a això?

#10 Marti, Palafrugell, 09/09/2020 - 18:22

S'apropen eleccions, circumstància en la que Iceta sempre la caga.

#9 quin tip de riure, quin tip de riure, 09/09/2020 - 17:18

Iceta oposició?
PSC OPOSICIÓ?

ja ja ja ja quin tip de riure, no havia escoltat una de tan bona des de... des de...

#7 Antoniu, Favert, 09/09/2020 - 15:51

Que ha de fer l'Iceta perquè en Xavier Rius li vagi bé?, gesticular i cridar com feia l'Arrimades?, igual que en Torra i la seva colla?, va presentar mai cap proposta l'Arrimades com a cap de l'oposició?

#6 Marcial, Santa Coloma, 09/09/2020 - 14:37

El pobre iceta sólo piensa en el retiro, en las veladas que en un futuro celebrará en el salón de su casa tomando pastitas de té y paladeando Mozart o Bach a las que estarán invitados todos los distinguidos miembros de la cámara. No sea que por una mala palabra se enfaden y le arruine el capricho.