Publicitat
Política · 8 d'Octubre de 2010. 16:59h.

ERC fa pinya amb CiU pel concert econòmic

"Quan el 2012 toqui revisar l'actual sistema de finançament, ERC defensarà el concert econòmic"

ERC fa pinya amb CiU pel concert econòmic

Mas i Puigcercós, en una foto d'arxiu

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha posat en dubte que CiU sigui prou valenta com per "aguantar la pressió que els vindrà a sobre si realment tiren endavant el compromís de defensar un concert econòmic per a Catalunya". En la conferència pronunciada a ESADE, Puigcercós ha recordat que la posició d’Esquerra en relació al concert econòmic ha estat la mateixa des del 1992 i ha manifestat que "Esquerra es mantindrà coherent amb el que sempre ha defensat i, quan el 2012 toqui revisar l'actual sistema de finançament, defensarà el model de concert econòmic a fi que Catalunya recapti tota la cistella d'impostos".

Segons el líder d’Esquerrra, si CiU accedeix al Govern encara que sigui sense majoria absoluta, "la incògnita és si tornarà a pactar amb el PP o amb els socialistes", cosa que significaria "retornar a aquell marc de relacions catastròfic que significa donar suport al govern espanyol de torn a canvi que la seva sucursal a Catalunya li doni suport".

El candidat d’Esquerra també ha explicat que les prioritats per sortit de la crisi esbasen en la formació i la recerca i ha donat a conèixer la proposta de potenciar la formació professional i lligar-la a noves fórmules d’ocupació, com ara "que els estudiants estiguin treballant en una empresa des del minut zero’, o introduir una nova modalitat de contractació anomenada "contractes especials d'estiu", que permetrien als joves més grans de 15 anys començar a treballar encara que només sigui durant una part de les seves vacances".

Puigcercós ha afegit que "hi ha d'haver un canvi de mentalitat i que la gent s'acostumi a treballar molt abans", alhora que ha demanat que l’ensenyament secundari incorpori l’assignatura d’emprenedoria per formar "gent emprenedora, amb capacitat de generar idees i projectes".

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Pep, Alt Empordà, 10/10/2010 - 13:29

En tot cas ERC fa pinya amb Convergència perquè Unió i en Durán ja ha advertit a Mas que Catalunya no pot aspirar al concert económic!! ERC l'ha defensat sempre perquè és un partit Independentista.. CiU en canvi va alertant a espanya que l'independentisme creix!! amb CiU4% estém apanyats!!

#7 Raimon, Sant Adriá, 09/10/2010 - 12:45

Crec que aixo ajuda l'independentisme. Però atencio no creix, ¿pot ser que ens manqui audacia?

#6 Mireia, girona, 08/10/2010 - 19:39

Dient això només demostren que no valen per a res. El concert és anticonstitucional. Us estan enganyant, només volen governar. Que no en tenim prou amb la retallada de l'estatut, on demanàvem molt menys?
I mentrestant la gent va morint de gana, quins polítiquets de fireta!

#5 Pere, BARCELONA, 08/10/2010 - 19:03

Fa gràcia sentir aquest impresentable dient que si guanya CIU es tornaria a l'època catastròfica de donar suport a Madrid...quan gràcies a ER el psoe ha malmès Catalunya i ha donat suport sistemàtic al psoe de madrid, amb la vostra col·laboració. Ja us queda poc.

#4 joan, manresa, 08/10/2010 - 18:55

El Casal,18,45 h.--Cu.....s !!!! Be els ha costat prou arribar fins aquí...Ya fa temps,que anem recordant que els temps tornen a cambiar, i per cert molt d'apresa.Qui no estigui a l'aguait perderá tota credibilitat...Rés ya no es com temps enrera,Aiiii...,si sino haguesin sigut bornis,altre gall