Publicitat
Política · 2 d'Agost de 2017. 12:44h.

ERC fitxa un jurista per "defensar els drets dels catalans" davant la UE

Josep Jover va portar la demanda contra el cànon digital davant el Tribunal de Justícia de la Unió Europea

ERC fitxa un jurista per "defensar els drets dels catalans" davant la UE

Josep Jover, en una foto d'arxiu

Esquerra Republicana ha contractat el jurista Josep Jover per "portar a la UE (Tribunal de Justícia de la UE) la defensa dels drets fonamentals dels catalans". L'objectiu és que Jover "creï un equip multidisciplinar i que aquest s'integri a l'equip jurídic actual d'ERC gestionant l'acció jurídica a nivell internacional en aquest tram decisiu del procés".

La formació ha informat en un comunicat que el fitxatge del jurista respón a "les darreres actuacions policials, la manca de respecte democràtic i els atacs a la llibertat d'expressió i que aquesta decisió pretén disposar de les màximes eines poder defensar els drets de la ciutadania de Catalunya".

Josep Jover, nascut a Terrassa el juliol de 1955, és advocat, especialitzat en propietat intel·lectual i drets d'autor, i gestor de conflictes. Un dels seus casos més destacats ha estat la demanda contra el cànon digital davant el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), que va acabar considerant que la taxa era abusiva i no complia la directiva europea.

A més de llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona el febrer de 1982, Jover és diplomat per l'Escola de Pràctica Jurídica Roda Ventura, de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona, en Comptabilitat i Auditoria per advocats; diplomat en Contractació Internacional per la Universitat Trias de Bes i Giró; i diplomat en Dret Comunitari pel Patronat Català Pro Europa de la Generalitat de Catalunya. També ha estat professor de diversos màsters i cursos en diferents universitats i centres, entre els quals destaca l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona i la Universitat de Deusto.

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#29 vicedo, barcelona., 03/08/2017 - 21:05

Amics de ERC, no us gasteu els calerons contratant a juristes perquè us defensin davant el Tribunal de Justícia de la UE, doncs a Europa no us faran el mínim cas. Millor que ho doneu a una ONG, o a qualsevol entitat benèfica, així no tirareu els diners.

#28 Pan con tomate y jamón Ibérico, Desenroscando barretinas, 03/08/2017 - 13:33

¿Este es el que se quemará a lo bonzo ante las instituciones europeas? Porque, otra forma de dar el cante en Bruselas para defender al separatismo no se me ocurre.

#26 pepe.----, andorra, 03/08/2017 - 11:17

Lo q defendera mas bien sera a los separatistas, los totalitarios siempre confundiendo la parte con el todo, mussolini confundia su persona con italia, hitler tambien hacia lo mismo, stalin exactamente igual y estos de ERC en su tradicion totalitaria y golpista, siguen el mismo patron.

#24 Javier, girona, 03/08/2017 - 02:11

Vamos a hablar claro, para defender "els drets del catalans" no, es para defender las ideas independentistas, porque catalanes somos todos y esta gente solo defiende sus ideas, a mi desde luego no me defienden sinó al contrario.

#22 alemany von stolberg, tortosa, 02/08/2017 - 19:13

Jo no puc fer res pel prusses ? Cobrant si plou aleshores kelkom
.