Publicitat
Política · 13 de Setembre de 2022. 20:20h.

ERC frena una ILP per reactivar la DUI

Junts i la CUP hi han votat a favor, però Esquerra s'hi ha abstingut

ERC frena una ILP per reactivar la DUI

La Mesa del Parlament ha tombat aquest dimarts la tramitació d'una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que volia aixecar la suspensió de la Declaració Unilateral d'Independència (DUI) del 2017. La tramitació de la iniciativa que ha comptat amb dos vots a favor -un vot de JxCat (que n'ha perdut un per la suspensió de Laura Borràs) i un de la CUP-, dues abstencions d'ERC i dos vots en contra del PSC.

Els republicans diuen que s'han oposat "seguint l'informe" no vinculant dels lletrats, que han conclòs que la ILP "no compleix les condicions" per ser admesa. En efecte, els lletrats han fet arribar un informe a la Mesa sobre la iniciativa (en realitat es votava l'admissió d'una esmena al text) argumentant que no es pot admetre perquè "no compleix les condicions" que estableix la llei.

Els promotors de la ILP defensen que "la declaració d'independència" és "vigent", ja que "cap òrgan institucional competent n'ha derogat la validesa", i exigeixen "l'aixecament" de la seva suspensió perquè el Parlament "pugui exercir les seves funcions en el seu ple dret".

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#4 Miguel, Hospitalet de Llobregat, 14/09/2022 - 08:49

ILP para apartar a toda esta gentuza ya. Y poner a gente competente que resuelva los problemas "reales" de los catalanes y los "irreales" (soñar es gratis, por supuesto) El día que tengan que resolver de verdad los problemas, dimiten en bloque.

#3 Neferu, Barcelona, 13/09/2022 - 21:43

A ver si tienen hvs y lo hacen, y huyendo después de la justicia se van todos en desbandada y nos dejan tranquilos por siempre jamás. Catalunya sin ellos volvería a ser respetada, admirada, rica, próspera, feliz.

#1 Capit@n España, Purgandus populus!!, 13/09/2022 - 20:39

Presentada una ILP per fer una DIU per gent que no te NPI.hehehehe