Publicitat

La República està "a l'abast"

ERC hi torna

Ernest Maragall, amb altres diputats d'ERC

ERC ha canviat d'estratègia política després del canvi d'estratègia judicial. En una compareixença al Parlament, Ernest Maragall ha reivindicat el referèndum de l'1 d'octubre i ha tornat a dir que la República està "a l'abast". Maragall ha manifestat que "l'1-O va ser un esclat i una demostració molt potent d'audàcia, eficiència i intel·ligència col·lectiva".

El diputat d'ERC ha denunciat que "la justícia s'ha convertit en venjança" i ha assegurat que "la repressió ve d'un estat vençut que l'únic que li queda és la força brutal que empra amb ràbia i intensitat i que tots vivim i patim cada dia".

També ha dit que "la llibertat dels empresonats i el retorn dels exiliats és una condició necessària per la nostra dignitat col·lectiva". "Són a la presó perquè vam guanyar", ha sentenciat.

Aquestes manifestacions contrasten amb l'autocrítica feta per dirigents republicans després de l'aplicació del 155. L'exsecretària primera del Parlament, Anna Simó, va admetre davant el jutge del Tribunal que "la via unilateral és impossible".

Per la seva banda, el representant d'ERC a Congrés, Joan Tardà, també va expressar aleshores els seus dubtes sobre el procés i va afirmar que Catalunya no és independent perquè "no ha existit una majoria de catalans que així ho haurien volgut".

Tardà ja havia manifestat a principis de novembre que "no hi ha hagut ni la capacitat ni la voluntat d'implementar la república proclamada perquè és evident que no hi havia encara la suficient acumulació de forces".

El portaveu de la formació republicana, Sergi Sabrià, va assenyalar que "el país i el Govern no estava preparat" per implementar la independència. "Posar-nos sempre un calendari no ens ha ajudat especialment. No voldria que s'entengués que això ho allarga tot, però ens hem posat dates que ens han posat moltíssima pressió", ha indicat.

Publicitat
Publicitat

44 Comentaris

Publicitat
#37 M, Sabadell, 19/04/2018 - 20:58

El derecho al pataleo lo tiene todo el mundo, a llorar y a quejarse también, aunque querer seguir engañando diciendo que la república (independencia) está al alcance de la mano, ya es delirar en voz alta, y hablar de venganza, de brutalidad, de exiliados, de rabia ya es perder el mundo de vista.

#36 CATA...QUEEEE, Montcada i Reixac, 19/04/2018 - 19:26

Ernest Maragall chochea,la ERC pierde las elecciones con Rufian y Ernest Maragall de primeros espadas...

#35 balboa , Kripton , 19/04/2018 - 19:00

O sea que están en prisión porque ganamos
Extraña victoria .

#34 Soloesmiopinion, Tabarnia, 19/04/2018 - 18:47

A ver si se aclaran, que tienen a la borregada al borde del colapso mental. Un día si, un día no, un día quizás. Debe ser otra de sus muchas "astucias"...

#33 lepero, Barcelona/Tabarnia, 19/04/2018 - 18:41

Yo pensaba que quien no estaba para discursos era Pasqual.