Publicitat
Política · 15 de Desembre de 2010. 19:55h.

ERC i ICV es poden quedar fora fins i tot de la Mesa del Parlament

El PSC facilitarà l'elecció de Núria de Gispert com a presidenta

El mal resultat d'Esquerra -amb 10 diputats- i d'Iniciativa -amb 10- els pot deixar fora de la Mesa del Parlament. En l'anterior legislatura, només Ciutadans estava fora de l'òrgan de govern de la cambra catalana.

El president del grup del PSC, Quim Nadal, ja ha deixat clar que ells no estan en disposició de cedir cap vicepresidència o cap secretaria. El PSC pensa en Higini Clotas com a vicepresident segon i Montserrat Tura per a una de les secretaries.

En roda de premsa, Nadal ja ha deixat clar als seus antics socis de govern que "fruit de la realitat del nostre propi resultat electoral el nostre grup només està en disposició d'assegurar les nostres posicions a la Mesa" i que, en cap cas, en cediran un a ERC o ICV.

Els antics socis del triparti quedan ara a la voluntat de CiU, però ja hi ha un ball de noms per ocupar càrrecs a la Mesa del Parlament -Lluís Corminas, Dolors Batalla i Josep Rull- i sembla difícil que la federació canvi de parer en un dia.

El conseller en funcions ha admès, d'altra banda, que el seu grup facilitarà l'elecció aquest dijous de Núria de Gispert, d'Unió, com a primera presidenta del Parlament. Nadal ha admès que "tindrà els vots que li calgui en primera volta, però no tots ni de bon tros tots els del grup".

La portaveu d'Esquerra, Anna Simó, s'ha mostrat pessimista sobre la possibilitat que ERC estigui a la Mesa, però ha insistit que les converses amb CiU no estan "tancades". ICV va plantejar a CiU compartir la secretaria amb Esquerra.

Simó, a pregunta d'e-notícies, ha negat que sigui fer "trampes" atès que ERC i ICV són dues forces parlamentàries diferentes. "Per què? és arribar a un pacte polític amb Iniciativa per compartir la secretaria: dos anys cadascú".

L'exconsellera ha insistit que CiU "s'ha inclinat ja pel Partit Popular" atès que li pertoca, per resultat parlamentari, una secretaria en detriment d'ERC o ICV.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 Mil.i.1, El Poble Nou, 16/12/2010 - 12:35

Quina rabieta aquestos "palmeros" dels socialistes, una klla de rabiuts

#6 LA MENJADORA, S´HA ACABAT!!!, 16/12/2010 - 12:31

Volieu esborrar del mapa a la federació, la vareu putejar fins i tot amb pactes amb el PP per treure´ls de qualsevol consell i os ha sortit el tret mal.lament, ara la truita s´ha girat...mala sort pels perdedors

#5 Kefes, Sitges, 16/12/2010 - 10:41

Els d'Icv i Erc prefereixen que la secretaria se la quedi el Pp, abans que abstenir-se amb en Mas.
Es qüestió de prioritats (o de ximpleria).

#4 Al carrer, collons !, Barcelona, 16/12/2010 - 09:59

Sra. Simó: CiU s'ha inclinat pel reglament (no pel PP, mentidera) després que vostès hagin rebutjat abstenir-se a l'investidura de Mas a canvi d'una secretaria a la mesa compartida amb ICVEUIA, expliqui-ho tot, perdedora

#3 laila, bcn, 16/12/2010 - 08:40

Es la voluntat de la gent. Alguna cosa deuen haver fet malament.