Política · 14 d'Octubre de 2021. 16:09h.

ERC i Junts rebutgen eliminar l'impost de successions

"Se'ns està demanant que la Generalitat deixi d'ingressar 900 milions"

ERC i Junts rebutgen eliminar l'impost de successions

PSC, ERC, Junts, CUP i Comuns han rebutjat una proposta de resolució presentada per Vox per "bonificar al 99% l'impost de successions i donacions". El text presentat a la comissió d'Economia i Hisenda de Parlament proposava la suspensió d'aquest impost que "no té utilitat en la materialització dels principis de redistribució, de progressivitat i d'igualtat en la consecució de l'anhel liberal d'evitar la concentració intergeneracional de riquesa".

També remarcava que "el pes d'aquest tribut recau, en una enorme proporció, sobre famílies de classe mitjana i treballadora, i sobre el cabal que aquestes han anat generant amb el seu afany i esforç al llarg dels anys amb l'objectiu de satisfer les seves legítimes aspiracions vitals i, un cop completes, deixar fruits als seus descendents directes".

El portaveu de Vox a la comissió, Antonio Gallego, ha denunciat que "el tipus fiscal de Catalunya és dels més alts d'Espanya" i ha remarcat que "és un impost que desincentiva l'estalvi i és una vergonya que molts ciutadans, 8.500 catalans de mitjana segons el Consell General del Notariat, hagin de renunciar a l'herència perquè no tenen prou líquid".

La diputada de Junts Elsa Artadi l'ha rebutjat perquè "se'ns està demanant que la Generalitat de Catalunya deixi d'ingressar 900 milions" i, a més, ha remarcat que "va a l'arrel de no transmetre generacionalment el que tu no t'has guanyat".

El diputat d'Esquerra Juli Fernández ha defensat que l'impost "és la clau de volta de l'economia distributiva" i perquè "ens privarien de 900 milions". La cupaire Eulàlia Reguant ha carregat contra la proposta de Vox perquè "s'emmarca contra la distribució de la riquesa i els serveis públics. Aquesta proposta posa sobre la taula que defensen un projecte de país de milionaris a costa de milions de pobres".

El diputat d'En Comú-Podem Joan Carles Gallego també ha anunciat el vot en contra perquè "eliminar no aporta res positiu" i no ajudaria a "redistribuir la riquesa". Els socialistes han votat en contra perquè "l'impost compleix amb els principis de redistribució de la riquesa".

Publicitat
Publicitat

41 Comentaris

Publicitat
#40 pepe, andorra, 16/10/2021 - 10:27

no, se os esta pidiendo q dejéis de quitar 900 millones, aunque al menos reconocen q lo q les interesa es el dinero y no otra cosa. Si fueran tan patiotas y ama tes de su supuesto pais, no le sacarian las muelas a las personas a las q dicen proteger. Es exactamente igual q el regimen feudal, pero en vuestra puñetera cara y sin vaselina. Disfruten.

#39 if i was catalan, talamanca, 16/10/2021 - 01:56

si fos veritat jo seria el primer indepre però tinc la sensació de que tot és mentida i que qui ens roba és la nostra estimada catalunya, ningú ve aquí a invertir sabent dels 13 o 19 impostos autónomics mentre pakis, moros o xinos obren negocis fàcilment, tenen ajudes per fills mentre nosaltres hem de fer malabarismes a les 5 del matí amb els n

#39.1 pepe, andorra, 16/10/2021 - 10:30

la culpa es vuestra por permitirlo, pero si somos unos cobardes y no tenémos bemoles de defender lo nuestro, lo normal es q vengan los buitres, las hienas, los cuervos y demás carroñeros y se aprovechen de los mas débiles, personas q no han dado un palo al agua en su vida, pero q son profesionales del saqueo a sus administrados, ahora siervos.

#38 Sergi Sergio, Barcelona, 15/10/2021 - 17:18

Facil de solucionar, dejar de malversar fondos publicos, dejar de colocar y enchufar amiguetes, colegas, familiares, militantes, etc, desmontar chiringuitos y mamandurrias subvencionados, solo con esto ya hemos ahorrado el triple o mas de dicho impuesto.

#37 luis, barcelona, 15/10/2021 - 12:19

La autentica PU...ADA es que no tenga la autentica LIBERTAD DE EXPRESION
Lo que pondria seria lo que TODOS PENSAMOS Y NOS TENEMOS QUE AGUANTAR

#36 LoisA, Tabarnia, 15/10/2021 - 10:09

Pues claro mujer hay que seguir manteniendo vuestros salarios, organismos dependientes, subvenciones, acción exterior...y en todos aquellos otros puestos dependientes de dinero público que seguro tenéis en mente para el futuro. Qué siga la fiesta!!!!