Publicitat
Política · 18 de Setembre de 2019. 22:47h.

ERC i JxCat voten diferent a l’Ajuntament de Barcelona

Els republicans rebutgen modificar el pla urbanístic d’allotjaments turístics

ERC i JxCat voten diferent a l’Ajuntament de Barcelona

Elsa Artadi (foto: JxCat)

ERC ha unit els seus vots als de Barcelona en Comú i el PSC per tombar una proposat de Junts per Catalunya que demana rectificar el Pla Especial Urbanístic d’Allotjaments Turístics (PEUAT) després que una sentència del TSJC el declarés nul.

El regidor de JxCat, Jordi Martí, ha assegurat que el PEUAT “era una mala eina” i “sempre vam advertir de les greus deficiències que contenia el document del govern municipal i la manca de seguretat jurídica, que obria la porta a presentar un allau de contenciosos amb possibles conseqüències patrimonials per l'Ajuntament de Barcelona”.

Martí ha ofert en la comissió municipal d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat iniciar una ronda de contactes amb el sector i grups municipals per “presentar un nou text regulador que reuneixi els requisits fixats per TSJC en el termini de sis mesos”.

El govern municipal ha defensat que el pla havia de servir perquè no tornés la “barra lliure” als hotelers, però JxCat ha assenyalat que el PEUAT “el que ha millorat el compte de resultats d’alguns grups hotelers de la ciutat en eliminar-los la competència”.

D’altra banda, la portaveu del grup municipal, Elsa Artadi, ha portat a debat la lluita contra el canvi climàtic per conèixer quines accions concretes durà a terme el govern local a partir del 2020 per reduir les emissions.

“La declaració d’emergència climàtica a Barcelona no ha de ser buida; i si el Pla Clima fos tant positiu i detallat, no hauríem d’esperar al 2020 per desenvolupar-lo”, ha dit Artadi.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat