Publicitat
Política · 8 de Setembre de 2020. 18:53h.

ERC i la CUP pressionen JxCat per aprovar la llei de lloguers

El Parlament té previst aprovar-la aquest dimecres a la tarda

ERC i la CUP pressionen JxCat per aprovar la llei de lloguers

El president d'ERC al Parlament, Sergi Sabrià, ha demanat aquest dimarts a JxCat aprovar la llei de limitació del preu dels lloguers que es votarà dimecres a la Cambra catalana i ha apuntat que "la llei no pot esperar ni un dia més" per la situació "d'emergència social".

"Menys esmenes d'última hora i més tornar al consens inicial" ha assenyalat, fent referència a les esmenes que JxCat va incorporar a la llei que ells mateixos havien presentat juntament amb ERC, Comuns i la CUP.

El Grup Municipal d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona també ha reclamat a la presidenta del grup de JxCat, Elsa Artadi, i al regidor Ferran Mascarell -tots dos també diputats al Parlament-, que votin dimecres a favor de la proposició de llei per a la regulació dels lloguers i que insti el seu grup parlamentari a fer-ho.

"És una llei necessària per al país i sobretot per a la ciutat de Barcelona, on els preus del lloguer d'habitatge els darrers anys han pujat un 40%", ha dit la regidora d'ERC Eva Baró, que ha recalcat que la llei és ara "encara més necessària" arran de la pandèmia i de les seves conseqüències, que "han derivat en una crisi social".

El diputat de la CUP, Carles Riera, ha reclamat a JxCat que no bloquegin la llei de lloguers. "Han de decidir si són amb el sentit comú o l'especulació" ha dit el diputat anticapitalista, que els ha emplaçat a "convertir-se en un instrument al servei de la defensa del dret a l'habitatge".

"O són amb el sentit comú i la centralitat i defensa del dret fonamental o es posen en mans de l'especulació immobiliària i els poders financers; tenen unes hores per decantar-se en un sentit o en l'altre", ha avisat.

Malgrat que el passat mes de juliol JxCat, ERC, Comuns i la CUP van registrar al Parlament la proposició de llei, JxCat va presentar esmenes poc més d'una setmana després, fet que va deixar l'aprovació de la llei en suspens.

El Consell de Garanties Estatutàries va emetre un dictamen contra la llei que regula i fixa límits en els lloguers que va impulsar el Parlament de Catalunya. L'organisme va considerar que nombrosos articles i disposicions no s'ajustaven a l'Estatut ni a la Constitució i interferia competencialment amb el Govern espanyol.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#2 Joan, Bcn, 08/09/2020 - 23:02

Como les gusta manipular y dirigir el rebaño.
Y luego critican a Colau y son más de lo mismo.
Como ganen, vamos todos de cabeza a un campo de reeducación.