Publicitat
Política · 17 de Febrer de 2020. 14:06h.

ERC insinua boicot de JxCat a la negociació

Marta Vilalta exigeix que la mesa es posi en marxa “la setmana vinent”

ERC insinua boicot de JxCat a la negociació

La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, en roda de premsa, ha demanat a JxCat no “autoboicotejar-nos” amb motiu de la posada en marxa de la mesa de negociació. Vilalta ha exigit que la mateixa s’iniciï “la setmana vinent” i no s’ha volgut mullar quan li han preguntat si JxCat feia servir la figura del mediador com a excusa per a posposar-la. “No ho sé”, ha respost.

La dirigent d’ERC ha reclamat que “es convoqui ja la mesa de negociació, que posin data ja, quan abans possible. Hauria de ser la setmana que ve perquè no entenem que s’allargui més enllà d’aquest febrer”. També ha remarcat en nombroses ocasions que les exigències d’ERC són “dret a l’autodeterminació i amnistia”.

Vilalta ha advertit que “l’Estat desitjaria que aquesta taula no existís, res no voldrien més. Els hi agradaria no haver-la de convocar perquè ens autoboicotejem entre nosaltres”. Preguntada per si JxCat està posposant la mesa, ha respost que “no sé quins interessos té JxCat, això ho tindria que dir el seu portaveu”.

En aquest sentit ha assenyalat que “després de la reunió dels dos presidents entenem que es validava la mesa. Que els dos presidents posin data”.  “Fem un missatge general, que es convoqui la mesa el més ràpid possible, a poder ser la setmana vinent”, ha reiterat.

Tampoc ha tancat les portes a una reforma del codi penal que beneficiï els presos, malgrat deixar clar que “la nostra fórmula és l’amnistia”.  Tot i això, s’ha mostrat oberta a “parlar de tot el que serveixi per resoldre el conflicte”.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 agarraos de lo que os viene, Barcelona, 17/02/2020 - 17:55

No sereis nunca nada, no teneis bemoles para tirar para adelante pasando del fugado y su banda.

#1 Flanagan, Tabarnia City, 17/02/2020 - 15:21

Estos van a ser unos segundones toda su vida,no dan para mas.