Publicitat
Política · 15 d'Abril de 2015. 14:04h.

ERC insta el Govern a prendre mesures per acabar amb la plaga de senglars

“Ha calgut que arribessin a la Diagonal de Barcelona perquè es prengués consciència de la dimensió del problemes”

ERC insta el Govern a prendre mesures per acabar amb la plaga de senglars

Imatge d'una batuda del senglar

El diputat del Grup Parlamentari d'ERC Dionís Guiteras ha demanat aquest dimecres al Govern que prengui mesures per combatre la plaga de senglars i altres espècies salvatges que afecta tot el territori català i causa nombrosos accidents de trànsit i la pèrdua de collites per als pagesos.

“La plaga de senglars comporta un debat social, econòmic i de seguretat: social pels accidents que provoca; econòmic per les collites malmeses; i de seguretat perquè, fins ara, els afectats hi han hagut de fer front sols. Fa temps que els caçadors intenten lluitar-hi a tret de fusell però ha calgut que els senglars arribessin a la Diagonal de Barcelona perquè es prengués consciència de la dimensió del problemes”, ha lamentat Guiteras.

El diputat ha proposat al conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, que el Govern prengui mesures concretes, com posar trampes “perquè els pagesos no hagin de fer de caçadors furtius i posar-se en perill” i buscar solucions perquè els conductors que pateixen accidents no quedin desprotegits.

“Cal trobar l’equilibri entre entomar amb fermesa el control de les plagues cinegètiques i preservar la biodiversitat i l'estabilitat mediambiental del territori”, ha reclamat el diputat d'ERC.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Guillem, Barçalona, 20/04/2015 - 00:36

1er ampliar els parcs naturals, 2on aumentar el nombre d'arbres i plantes que aquests animals necessiten per alimentarse, 3er substituïr gradualment els exemplars per varietats menys prolífiques ja que els nostres senglars están barrejats amb porcs domèstics, 4art caça no genocidi