Publicitat
Política · 3 de Juny de 2009. 15:25h.

ERC intenta no incomodar ICV

Junqueras eludeix parlar d'una eventual crisi del soci de govern d'Esquerra

El candidat d'ERC al Parlament Europeu, Oriol Junqueras, no ha volgut incidir en una eventual crisi del soci d'Esquerra Republicana al Govern de la Generalitat, Iniciativa per Catalunya, en la hipòtesi que es produïssin moviments interns a la formació ecosocialista en funció dels resultats de les eleccions europees del pròxim dia 7.

Fonts d'ICV han explicat que uns mals resultats el dia 7 podrien provocar una crisi a la formació, que es traduiria en una acceleració de la substitució del president, Joan Saura, pel secretari general, Joan Herrera. De fet, aquesta successió està prevista per a més endavant, encara que no hi ha una data concreta acordada, però un fracàs en aquestes eleccions acceleraria el procés successori.

El candidat d'ICV, Raül Romeva, figura en el número dos de la llista europea d'IU-ICV-EUiA, per darrere de Willy Meyer, i algunes enquestes indiquen que aquesta coalició només obtindrà un diputat. Aquest fet deixaria Romeva fora del Parlament Europeu.

La pèrdua de l'escó europeu donaria impuls als sectors que, dins d'ICV, promouen canvis profunds. Aquests sectors creuen que el pacte amb Izquierda Unida és negatiu, per l'excessiva influència que a IU exerceix el PCE, que es troba en una fase de decadència que sembla imparable. La substitució de Saura per Herrera seria el primer pas per a la renovació d'ICV.

Junqueras, preguntat per aquesta situació, ha optat per la prudència, i s'ha limitat a dir que "l'únic que ens beneficia és la nostra feina" i que "només valoro la meva feina, i prou feina tinc en valorar la meva feina, i es un plaer tal i com estem fent la feina fins ara". Lògicament, Junqueras no vol crear tensions amb els socis d'ERC al Govern de la Generalitat.

Oriol Junqueras, aquest dimecres, en un acte de la campanya electoral
Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 pere, bcn, 04/06/2009 - 08:47

Junqueras és una persona independent i educada, per això no es fica gaire amb els altres, a més sap que ICV no és una força "enemiga" Tot traspàs de vots del PSC a ICV és una mica positiu per Catalunya.

#2 Margareth, Mollerussa, 03/06/2009 - 19:05

No hauria estat més lògic preguntar-li a Junqueres per la "no eventual" crisi a ERC?

#1 Joan, Puigcerda, 03/06/2009 - 18:49

Tot esta apunt tots a REAGRUPAMENT.CAT