Publicitat
Política · 8 de Gener de 2020. 14:16h.

ERC ja jubila Torra

Aragonès defensa que el Parlament nomeni un altre president en cas d'inhabilitació

ERC ja jubila Torra

El vicepresident del Govern i coordinador nacional d'Esquerra Republicana, Pere Aragonès, en una entrevista a Catalunya Ràdio, ha defensat que s'esgoti la legislatura amb un nou president si finalment inhabiliten Quim Torra.

"Si hi ha una inhabilitació ferma, no es poden convocar eleccions. Ho diu la llei de la Presidència de la Generalitat. Si hi ha una inhabilitació ferma del president, no és que hi ha un nou president, que és el conseller en cap o el vicepresident, no, no. No hi ha nou president fins que el Parlament no n'escull un altre. Haurem d'abordar, en el moment que es produeixi, com seguim avançant. La nostra voluntat és acabar la legislatura", ha dit.

També ha avançat que "una de les coses que posarem a la mesa de negociació serà la fi de la repressió". "Referèndum d'autodeterminació, amnistia i recuperació de drets i llibertats", són els tres objectius que ha esmentat.

"Amb procediments que estan oberts en molts jutjats són part [el govern espanyol], estan representats a través de l'Advocacia de l'Estat, però també hi ha hagut una clara orientació a la fiscalia perquè actués d'una determinada manera. Això és el que cal revertir. Cal ser conscients que si comencem una negociació entre dues parts, el que no pot ser és que una part estigui fomentant una via repressiva. De vies n'hi ha moltes i les anirem concretant en aquesta mesa de negociació", ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#3 Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU UN CATALÀ EMPRENYAT , POR CULPA DEL PACTO E.R.C. CON ELP.S.O.E. ,,E.R.C. y JXCAT ESTAN COMO EL PERRO Y EL GATO NO , 09/01/2020 - 10:10

E.R.C. ¿ No hos recuerda unas palabras de GROUCHO MARX ? :Estos son mis Principios , Sr Pedro Sanchez SI no le gustan tengo otros . Los Epañoles deberian estar contentos con el P.S.O.E. SI Por una cosa en mucho tiempo a Conseguido DIVIDIR SEPARAR AL INDEPENDENTISMO . Ya se dice DIVIDE Y VENCERAS A TU ENEMIGO ..

#3.1 Pere, Bsarcelona, 11/01/2020 - 09:29

El problema no son en sí los los pactos, necesarios que cualquier ámbito de la vida.
El problema es la enfermedad de politicos y sus miserables ambiciones que trasladan con mentiras a los ciudadanos y estos acaban con sus enfermedades mentales y padeciendo sus maldades.

#2 atl.lota, pineda, 08/01/2020 - 16:30

Tambien a dedo??? Que pronto jubilais a quien ya no se necesita..!!!!... De todas formas no escojan a maestros ni a médicos que ya tienen una labor fantástica ambos.No se olviden de los que quieren seguir siendo ESPAÑOLES que lo están pasando mal en Cataluña.

#1 Destroyer 2.0, Barcelona, Tabarnia, España., 08/01/2020 - 16:04

Los fascistas de ERC están ilusionados con su régimen autoritario, mientras que la basura de CIU después de la corrupción y chapotear en la mierda, exigen su parte como buenos carroñeros. Je... Je, nos divertitemos