Publicitat
Política · 20 de Juny de 2008. 19:06h.

ERC ja no pot presentar una moció de censura

El tripartit eleva de 13 a 27 els diputats necessaris

ERC ja no pot presentar una moció de censura

Anna Simó, representant d'ERC a la ponència que redacta la llei

Els partits del tripartit català han inclòs en la llei del govern una esmena que eleva de 13 a 27 el nombre de diputats necessaris per a presentar una moció de censura contra el president de la Generalitat, segons va informar el diari El País. D'aquesta forma, els 21 escons d'ERC ja no serien suficients per impulsar una moció de censura, i tampoc no podria fer-ho el PP, que en té 14.

La modificació va ser proposada pel tripartit el passat 9 de maig, a un mes del congrés d'ERC. Si no hi ha cap canvi d'última hora, l'esmena s'inclourà en la llei. ERC, amb el PSC i ICV, figura com a signant de la iniciativa. La representant d'Esquerra en la ponència que redacta la llei és Anna Simó.

El diari atribueix a "membres de la ponència que elabora el text", la tesi que "a la direcció de la formació republicana ja li ve bé el canvi, doncs podria ser una fórmula d'autoprotecció per evitar que, davant una eventual sentència del Tribunal Constitucional contra l'Estatut, les sempre irascibles bases del partit puguin forçar als seus dirigents a abandonar el Govern i a presentar una moció de censura". S'afegeix que "aquest escenari" seria "l'origen de l'esmena".

Fonts del grup parlamentari d'ERC, segons el diari, han negat aquesta versió, afirmant que si accedeixen a perdre la potestat de presentar una moció de censura és per garantir un marc estable. S'afegeix que "ERC va negar haver accedit a presentar la proposta com a mesura d'autoprotecció davant les seves bases".

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#18 francesc lluís, tortosa, 21/06/2008 - 12:39

Això és per evitar les mocions de censura propagandístiques com la que va amagar de fer Piqué. Si algú vol tirar endevant una moció li calen 68 escons per guanyar. Sembla lògic que amb menys de 30 no calgui ni plantejar-ho. Per evitar numerets, home!!

#17 Joan, Bcn, 21/06/2008 - 12:36

L'esmena Núñez del tripartit!

#16 Josep, Terrassa, 21/06/2008 - 11:40

Costa de creure, pero despres de veure com l'aparell d'ERC va gestionar lo de l'estatut, a mi ja no em sorpren res.

#15 arnau, roquetes, 21/06/2008 - 10:52

burros, burros, burros.
Carretero fes alguna cosa.

#14 Ramon, Baghdad, 21/06/2008 - 10:51

Senzillament, la actual directiva de E s'esta preparant el terreny per passar-se al PSOE sense posar en perill la menjadora.