Publicitat
Política · 15 de Gener de 2018. 19:05h.

ERC ja té arguments per no votar Puigdemont

Els lletrats del Parlament rebutgen una investidura telemàtica

ERC ja té arguments per no votar Puigdemont

Carles Puigdemont

Els lletrats del Parlament han rebutjat la possibilitat que el candidat a la presidència de la Generalitat de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, pugui ser investit de forma telemàtica o delegada, tal i com pretén l’expresident del Govern. Així ho han explicitat en un informe redactat a petició del PSC i Ciutadans i que aquest dilluns han lliurat als grups parlamentaris.

Els lletrats argumenten que la investidura ha de comptar amb la participació “directa i personal” dels candidat. Asseguren que el “respecte a les regles bàsiques dels procediments parlamentaris” fa “imprescindible” l'assistència dels protagonistes al debat "sense cap mitjà interposat ni substitució de la persona que ha de ser el principal protagonista”.

Aquesta decisió dificulta que Esquerra doni suport a la investidura de Puigdemont, ja que la formació va deixar en mans dels lletrats de la cambra catalana decidir per quins mecanismes un candidat pot ser investit president de la Generalitat. “Hi ha aspectes tècnic-jurídics que no correspon a ERC valorar-los. Correspon als lletrats definir com s’interpreta el reglament del Parlament”, va afirmar el diputat electa Roger Torrent.

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#17 Poor little boy, Bruxelles, 16/01/2018 - 14:33

Heu de compendre el noi del serrell, trenta anys i escaig vivint de la subvenció, enlairat a president per xamba, declarador de repúbliques de pa sucat amb oli, inspirador de enganxines i altres bajanades, i tot de cop pot ser bandejat del cotarro. Home, és per rumiar-s'ho

#16 Ram, Terrassa , 16/01/2018 - 09:51

Puigdemont sólo piensa en librarse del montón de años que le van a caer por golpista...pero los de ERC no son mejores.

#15 M, Sabadell, 15/01/2018 - 22:29

En mi vida he tenido conocimiento de que en ninguna nación, territorio o pueblo, alguien haya pretendido ser investido a distancia, en cambio en esta Catalunya no se habla de otra cosa, pasamos de disparate a locura, muchos parece que hayan perdido el juicio.

#14 Sergi, Bcn (Espanya) , 15/01/2018 - 21:59

Dedicado a Purria:
LOOOSEEERRR!!!!!

#12 Sergi, Bcn (Espanya) , 15/01/2018 - 21:47

El castillo de naipes se desmorona...el exceso de ideología de putxi no le deja ver la realidad. .

#12.1 Uno que os lee, Al sur de Cataluña, 16/01/2018 - 00:46

Dudo de que Puchi tenga ideología y menos aún de que sepa articularla con mínimo de coherencia. Tiene fobias y obsesiones infantiles; o sea lo mismo que los demás indepres que se pasean por Cataluña con sus churros en las solapas y son incapaces de argumentarte CON DATOS CONTRASTADOS por qué quieren partir el país. Un Brexit 2.0, vamos.