Publicitat
Política · 25 de Febrer de 2021. 20:17h.

ERC, JxCat i els Comuns no condemnen la violència

Voten en contra d'una moció a la Diputació de Barcelona

ERC, JxCat i els Comuns no condemnen la violència

Munté, amb Borràs i Homs, en una foto d'arxiu

Esquerra, Junts per Catalunya i En Comú Podem han votat en contra de condemnar la violència a la Diputació de Barcelona durant el la d'aquest dijous. El Partit Popular, que ha presentat el text; Ciutadans i el PSC hi han votat a favor i Tot per Terrassa s'ha abstingut.

El portaveu del PP, Daniel Gracia, ha explicat que "presentem aquesta moció perquè la Diputació d'un clar missatge de suport a la convivència democràtica, de rebuig a la violència i de solidaritat amb les forces de seguretat que defensen els drets i llibertats de tots davant els vàndals" i ha demanat als grups "que no es fixin en qui la presenta". "No podem posar-nos de perfil davant aquests actes violents que amenacen les llibertats dels ciutadans de Barcelona", ha manifestat.

El portaveu dels Comuns Jonatan Fornés ha exposat que "ens trobem davant una moció del PP que només parla de la violència que hem pogut observar els darrers dies als mitjans de comunicació sense cap esment a la causa principal de les primeres protestes que no és una altra que la llibertat d'expressió i la petició de llibertat per a Pablo Hasel".

Fornés ha dit que "l'espiral de violència posa en risc les lluites en les quals en juguem tants drets. Nosaltres condemnem qualsevol mena de violència", però ha criticat que "l'atenció dels mitjans de comunicació se centra només en aquestes en les imatges d'aquestes confrontacions" i no en les causes.

La presidenta de JxCat a la Diputació de Barcelona, Neus Munté, ha defensat el no malgrat assegurar que "des de Junts condemnen i ho hem fet sempre qualsevol actuació violenta". "El que no farem mai és criminalitzar la protesta pacífica en un context on es reprimeixen idees legítimes, on s'empresonen persones per la defensa de les seves idees, on es persegueix judicialment a qui pensa diferent, a qui compon lletres o fa tuits", ha subratllat.

Munté ha dit que "condemnem la violència i els actes de pillatge i de destrosses injustificades que han afectat comerços i altres establiments i expressem el nostre suport als Mossos d'Esquadra", però ha afegit que "condemnen amb la mateixa contundència la pena de presó al cantant Pablo Hasel per les lletres de les seves cançons".

Finalment, el portaveu d'Esquerra, Rubèn Arenas, ha justificat el vot perquè "fer creure que el moviment i les protestes al carrer d'aquests són totes violentes i atribuir-les només a l'empresonament de Pablo Hasel és no entendre res del que passa a la societat".

"Evidentment que cal condemnar algunes actuacions violentes, perquè una cosa no és incompatible amb l'altra. Com no ho és donar suport als cossos policials, però al mateix temps fiscalitzar actuacions concretes que són absolutament desproporcionades i injustificades", ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

33 Comentaris

Publicitat
#27 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 26/02/2021 - 19:46

¡Lógico!¿Cómo van a condenarla si mantienen a ANC, Òmnium y los CDR en marcha?

#26 Pura violència, Barcelona, 26/02/2021 - 16:37

No condemnen la violència perquè forma part del conglomerat ERC, CUP, JxCat, Comunes, quants més serem més riurem. Algun dia els hi explotarà als morros i a "llavorens" si que riurem amb els Mossos amb espardenyes

#25 Sergi Sergio, Barcelona, 26/02/2021 - 13:50

Si algun dia hay violencia contra sus sedes, oficinas, etc ya vereis como lloraran, feixisme, buaaaaa, mientras solo sea violencia, vandalismo y saqueos contra los comerciantes, no pasa nada, que se aguanten.

#24 Agustino, Barcelona, 26/02/2021 - 13:37

Es normal, la violencia no ha llegado a Pedralbes...

#23 Normal del tot, Barna, 26/02/2021 - 11:51

Típic dels ben pagats que no han de dependre del que venen o del que produeixen per viure. El diner públic mal aplicat produeix aquestes actituds de carència absoluta d'empatía envers els que ho passen malament. Malament rai si la gent no s'adona que aquesta trepa sols es representen a ells mateixos. L'unic adjectiu que els escau és MISERABLES.