Publicitat
Política · 14 de Juliol de 2009. 13:51h.

ERC manté el 'no' als pressupostos de Zapatero

Ridao condiciona el suport a tancar la resta de la 'carpeta catalana'

ERC manté el 'no' als pressupostos de Zapatero

Joan Ridao, amb Marina Llansana, en una imatge d'arxiu

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha condicionat el seu suport als Pressupostos Generals de l'Estat espanyol per a 2010 al fet que el pacte del nou sistema de finançament es concreti correctament en la legislació estatal i a resoldre de forma satisfactòria altres assumptes de l'anomenada 'carpeta catalana'. Després d'una reunió amb el president de la Càmera de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, el portaveu d'ERC en el Congrés ha advertit a Zapatero que "d'entrada" la seva formació està "instal·lada en el 'no' al pressupost". Per salvar el "llarg recorregut" que separa el 'no' del 'sí', ha precisat Ridao, el Govern haurà de presentar, en primer lloc, un model de gestió d'El Prat on les institucions catalanes tinguin un paper determinant i, en segon, concretar les inversions promeses per al traspàs de Rodalies.

Així mateix, Ridao ha assegurat que si PP, CiU i PNB s'oposen a la reforma de la Llei Orgànica de Finançament de les Comunitats Autònomes (LOFCA) per la qual es regula el nou model financer, els vots d'ERC seran "decisius". "Ni tan sols està garantit el suport als canvis en la LOFCA" si el Govern no trasllada satisfactoriamente els termes de l'acord polític segellat amb el govern català, ha remarcat Ridao.

Ha precisat que ERC, en les converses que ha mantingut recentment amb membres del Govern, els ha deixat clar que l'acord de finançament no implica el seu suport automàtic a Les Corts. "No donarem un xec en blanc ni un 'sí' gratis", ha afegit el dirigent d'ERC, que ha destacat que, després de l'experiència de la legislatura passada, no hi haurà en cap cas un suport "estable" al Govern, sinó com molt "puntual". "No fiem mai més a Zapatero", ha afirmat Ridao, que ha recordat els incompliments del president del Govern respecte a Catalunya.

Preguntat per si la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut forma part de les condicions per a recolzar al Govern en el Congrés, ha subratllat que aquest és un assumpte "de país", i que no només compete a ERC. En aquest context, ha recordat que ERC és partidària d'una "sortida unitària" en cas que la fallada de l'Alt Tribunal sigui "molt dur".

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Pepet, Cevera, 14/07/2009 - 20:40

Quan sigui l'hora de votar, E (abans ERC), farà el que el seu amo, el PSOE (federasion del nordeste), digui. I a callar.

#5 joan, manresa, 14/07/2009 - 19:48

Ells matejus s'estan cavant el forat...Sap greu pro és axís.En la próxima convocatoria electoral de casa Nostra és clarificará el País.O per be o per mal.Esperarem...,la gent ya en te el tupí ben ple...

#4 Carles, Barcelona, 14/07/2009 - 17:48

Hòstia quanta comèdia per acabar agenollant-se dient sí a tot el que ens imposa Espanya, i tot per seguir mantenint-se la poltrona. Colla de traïdors venuts, aquests d'Esquerda.

#3 ROGER, El Putxet-Bcn, 14/07/2009 - 16:29

ja, ja, ja, ja, ja, ja ja, ja, ja, ja, ja, ja, ja, ja, ja,
ja, ja, ja, ja, ja, ja ja, ja, ja, ja, ja, ja, ja, ja, ja,
ja, ja, ja, ja, ja, ja ja, ja, ja, ja, ja, ja, ja, ja, ja,
ja, ja, ja, ja, ja, ja ja, ja, ja, ja.
quin fart de riure, que no cola

#2 Pepeillo, Barcelona, 14/07/2009 - 14:23

És simbòlic, quan sigui el moment, es canvia, es vota sí i ja està! no té la més mínima importància!