Publicitat
Política · 9 de Febrer de 2021. 09:23h.

ERC menysté les víctimes d'ETA

Marta Rovira va dir que Otegi "porta anys de mili, de lluita i de combat"

ERC menysté les víctimes d'ETA

Esquerra ha oblidat les víctimes d'ETA a Catalunya i ha reivindicat la figura del líder d'EH Bildu, Arnaldo Otegi, que ha participat aquest diumenge en l'acte central de campanya d'ERC celebrat a Girona, juntament amb Roger Torrent, Marta Rovira, Oriol Junqueras i Pere Aragonès entre d'altres dirigents de la formació.

Rovira va presentar Otegi com "una persona que té un munt de lliçons apreses del camí cap a la república i la llibertat. I tenim molt a aprendre". "Aquesta persona que porta lliçons apreses, que porta anys de mili, de lluita i de combat és el Arnaldo Otegi i ningú millor que ell ens pot dir com hem de continuar fins arribar al final", ha afirmat.

L'empremta d'ETA a Catalunya va aparèixer el 1975 i va romandre fins al 2001. Enmig va deixar 75 atemptats, dels què es van comptaibilitzar 54 morts i 168 ferits, com els atemptats d'Hipercor i contra la caserna de la Guàrdia Civil a Vic o l'assassinat d'Ernest Lluch.

atemptatvic.jpg

La primera víctima mortal de la banda terrorista basca a Catalunya va ser el 1975, encara en el franquisme. Un cap de la Policia Nacional, Ovidi Díaz López (31 anys), va morir el 6 de juny en un intercanvi de trets amb membres d'ETA que havien atracat una sucursal del Banc de Santander al carrer de Casp. L'última víctima de la banda en terres catalanes va ser el mosso Santos Santamaría, el 17 de març de 2001 a Roses (Girona).

ETA va perpetrar l'atemptat més sagnant de tota la història en el centre Hipercor de la Meridiana de Barcelona. Va passar al juny de 1986 quan ETA va fer esclatar un cotxe bomba a l'aparcament d'aquest recinte, que es va saldar amb 21 víctimes mortals i 45 persones ferides. El 1990 la banda va matar sis agents de la policia amb un altre cotxe bomba en una caserna de la Policia Nacional de Sabadell i 9 persones en una caserna de Vic, entre elles 4 nenes.

Una dècada després, que van deixar nou morts a Sant Quirze, Lliçà d'Amunt i Barcelona, l'any 2000 la banda va assassinar el regidor de l'PP a Sant Adrià de Besòs, José Luis Ruiz Casado, i el polític socialista Ernest Lluch. ETA també va assassinar el regidor del PP a Viladecavalls, Francisco Cano Consuegra, i l'agent la Guàrdia Urbana Juan Manuel Gervilla en plena avinguda Diagonal.

Publicitat
Publicitat

48 Comentaris

Publicitat
#42 manu21, DIJON FRANCE, 13/02/2021 - 17:28

En otro país este tipo Arnaldo Otegi hace tiempo que se habría encontrado en una calle con una bala en la cabeza y no andaría libre como asesino

#41 David, Barcelona, 10/02/2021 - 19:59

Un grande l'Arnaldo, quin gust veure'l pel nostre pais donant canya als nyordos ; )

#40 Adrián, Barcelona, 10/02/2021 - 08:37

Me encanta ver a líderes que a través de un plasma y a 700 kms. de distancia, llaman a la lucha a toda la borregada que les venera. Y lo más gracioso es que la borregada les hace caso.

#39 Uno, Una, 10/02/2021 - 01:02

Qué bonito combate ese de reventar a niños y meter balas en la cabeza a civiles inocentes... Democracia de la buena...

#38 La mili, Barcelona, 09/02/2021 - 18:22

Vostè Marteta, la mili la fa a Suïssa oi, vinga va una mica, ni que sigui una miqueta de dignitat i vergonya, disfruti del formatge i la xocolata suïssa i dongui gràcies de viure a cos de Reina a costa dels impostos catalanos/hispanos