Publicitat
Política · 9 d'Octubre de 2008. 15:39h.

ERC no acatarà la sentència del Constitucional

Puigcercós: "Si ens toquen el tema de la llengua, l’Estatut quedarà tocat de mort"

ERC no acatarà la sentència del Constitucional

Joan Puigcercós a la manifestació d'ERC de la Diada del 2007

El president d’Esquerra, Joan Puigcercós, ha assegurat que "nosaltres no estem en condicions d’acatar una sentència que acaba convertint en una farsa un procés votat i aprovat a Catalunya", en referència a la possibilitat que apunta  La Vanguardia que el Tribunal Constitucional podria rebaixar aspectes clau del text estatutari català, com el finançament i la llengua. Per aquest motiu, ha apostat per "plantejar que el Parlament faci els passos endavant unilateralment davant d’un TC que en aquests moments és un órgan partidista que no afavoreix els interessos de Catalunya. Des d’Esquerra ho tenim claríssim, si alguna cosa tenia sentit en aquest Estatut era el tema de la llengua, si ens diuen que la sentència invalidarà la igualtat del català i el castellà, ens haurem de plantejar una etapa nova tots plegats". Ha afegit que "si ens toquen el tema de la llengua, l’Estatut quedarà tocat de mort definitivament".

Puigcercós ha afirmat en declaracions a RAC1 que "després de la primera retallada seriosa que va haver-hi, que va ser la del Congrés dels Diputats, si alguna cosa havia quedat de bona en l’Estatut era el tema lingüístic, és a dir, l’equiparació dels drets dels catalanoparlants als dels castellanoparlants. I en aquests moments, veiem que fins i tot els únics aspectes importants que havien quedat trontollen, perquè també volen retallar el tema del finançament". Per aquest motiu, Puigcercós ha apuntat que si la sentència finalment es compleix, "ja no tindrà cap sentit que estiguem defensant l’Estatut i el que haurem de fer és anar per feina".

Publicitat
Publicitat

22 Comentaris

Publicitat
#22 Josep P.v.b, VIC, 10/10/2008 - 08:53

Con declararla fuera de la ley es suficiente si no quiere cumplir la Constitución...

#21 cat, cat, 09/10/2008 - 23:27

Cada día fem un passet més.......Koprófag de Vic, ja ens falta menys.....Tú podràs tornar si vols a la terra dels teus avantpassats, i nosaltres podrem fruir de la nostra. I tots contents. No cal barallar-se, només ser endreçats...

#20 Pilar Carbó, San Fructuos, 09/10/2008 - 23:14

A la merda espanya

#19 Martí, Sant Feliu de Llobregat, 09/10/2008 - 23:10

en Puigcercos hi toca, es el unic en dos dits de fron, prou de salva patries de fireta, hi ha molt valent per aqui com el marc de Lleida i el Eduard de Castelldefels, que parlen nomes perque tenen boca, res mes.

#18 Gongylus, Girona, 09/10/2008 - 22:42

Catalans, insubmissió absoluta! Deixeu de parlar el castellà, no pagueu els impostos, apunteu-vos en massa a l'atur. Pareu el país! Que s'ho facin ells. A veure si treballen.