Publicitat
Política · 23 de Novembre de 2022. 08:37h.

ERC no fa amb Jové i Salvadó el mateix que amb Borràs

El reglament obliga a suspendre l'escó quan un diputat ha de ser jutjat

ERC no fa amb Jové i Salvadó el mateix que amb Borràs

La Mesa del Parlament ha rebutjat per majoria i l'abstenció del PSC la petició de Ciutadans, com ja va fer ahir amb la de Vox, perquè es suspengui els diputats d'ERC Josep Maria Jové i Lluis Salvadó en aplicació de l'article 25.4 del reglament, que preveu la suspensió en casos de corrupció i el delicte de malversació. "Robar és robar, sigui per a l'1-O o per a Isaías", va dir ahir Carrizosa en referència al cas dels diputats d'ERC i al de Borràs.

La Mesa de la cambra catalana ja va rebutjar ahir la suspensió dels diputats d'Esquerra Josep Maria Jové i Lluís Salvadó, a qui divendres van obrir judici oral per l'organització de l'1 d'octubre.

Vox va demanar que se'ls apliqués la mateixa suspensió preventiva que a la presidenta de Junts, Laura Borràs, ja que estan acusats del delicte de malversació, revelació de secrets i prevaricació. Tanmateix, la majoria independentista de la mesa –Esquerra, Junts i la CUP– ho van rebutjar perquè consideren que és "persecució política".

Els republicans, que van votar a favor de suspendre a Borràs, ja van negar dilluns que el cas de Jové i Salvadó fos comparable al de la presidenta de Junts, perquè estan encausats per haver participat en l'organització de l'1 d'octubre.

"Si Junts creu que l'1-O va ser corrupció ho haurà d'explicar molt bé. Que algú estigui insinuant que haver fet l'1-O és un exercici de malversació, qui ho estigui defensant, s'haurà begut l'enteniment", va advertir la portaveu d'ERC, Marta Vilalta.

La diputada de la CUP Laia Estrada, per la seva banda, va defensar el vot del seu grup a la Mesa contrari a suspendre els dos diputats d'ERC perquè, segons va dir, forma part "claríssimament" de la "repressió derivada de l'1-O".

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Malversació.cat, Barcelona, 23/11/2022 - 12:01

Dons tan malversadora és la Borràs com aquest parell d'escapats de la sacristia, sigui pel motiu que sigui, tot és robar i malgastar el diner públic de tothom, súbdits indepes i de la resta de ciutadans de Catalunyeee

#4 no soy nadie, esplugues de llobregat, 23/11/2022 - 10:04

Si eres de los míos, tienes margen de maniobra, si no te voy a jo**

#3 Marcial Heredia, en tierra de cuñaos, 23/11/2022 - 09:52

El que roba al pueblo para beneficiar a un amigo es un ratero, un golfo, un pillo. Pero robar al pueblo para ganar poder político es mucho más grave, es un grado superior del mal porque es robar para adquirir privilegios, dirigir voluntades, poner la democracia al servicio del partido. Laura es un pobre diablo comparado con estos dos.

#2 Arnat, Barcelona, 23/11/2022 - 09:47

Dins el ventall de personatges sinistres del "procés" aquest parell son els que tenen la puntuació més alta. L'un (el de les mamelles) per dissenyar l'estrategia fiscal per poder buidar-nos les butxaques i l'altre (el petitó amb cara de pànic) per dissenyar un futur pais regit per les normes estalinistes. Ambdos haurien d'estar entre reixes.

#1 Marc de Vich, Vich, 23/11/2022 - 09:02

Que no se preocupen, Sánchez, los salvará si faltan votos, y en Europa ya lo vemos, sólo escuchan a los indepes, basándose en la historia negra y en el odio exacerbado que siente Boye a todo lo español, básicamente, porque gente como los indepes, destruyeron sus propios países y ahí siguen divagando en el espacio sideral, desde hace 200 años