Publicitat
Política · 7 de Gener de 2009. 13:13h.

ERC no trencarà el tripartit malgrat el finançament

“L’estabilitat en el govern de la Generalitat està garantida, nosaltres no desertarem”

ERC no trencarà el tripartit malgrat el finançament

Puigcercós i Zaragoza, en una imatge d'arxiu

El president d’Esquerra Republicana de Catalunya, Joan Puigcercós, ha confirmat que a finals de gener hi haurà una reunió i un acord per a l’actualització del pacte del Govern d’Entesa i decidir “què fem amb els recursos del finançament. Quan es va subscriure l’acord no hi havia crisi econòmica, i ara aquests diners s’haurien d’invertir en recerca, exportació, formació de la gent jove i polítiques socials”. Puigcercós ha reafirmat que “l’estabilitat en el govern de la Generalitat està garantida, nosaltres no desertarem”.

El president d'Esquerra ha qualificat de “trileros” el president del govern espanyol i l’equip del Ministeri d‘Hisenda perquè “fan una cerimònia de la confusió en el tema del finançament”. Puigcercós, que ha fet aquestes declaracions avui al programa “Els matins”, ha afegit que “Zapatero diu coses diferents a tothom i crea confusió per, d’aquí a una setmana i a través d’una gran operació mediàtica, dir que el tema ja està tancat”. “La sensació és que ara no sabem on som”.

Sobre l’esmena a la totalitat, que vol presentar ERC en el tema del finançament del govern espanyol, Puigcercós, ha matisat que “es tracta d’una contraproposta”. El document de Solbes no està del tot malament, però el govern català ha de fer una contraproposta”. Preguntat sobre  per què no hi va haver cap acord el 31 de desembre, el president d’Esquerra ha admès que “hi havia el perill que, fins i tot, s’arribés al 31 de desembre sense cap paper, ja no dic acord!”. Per això, “a partir d’ara hem d’anar sense presses, però sense pauses”. 

De fet, segons Puigcercós, “el tema del finançament, el va pactar el senyor Mas. I ara, CiU no pot fer “coitus interruptus”, apujar el llistó a Catalunya i abaixar-lo a  Madrid”·. A vegades diuen coses que no són a l’Estatut. Convergència ha de ser més lleial decidint conjuntament amb la Generalitat”. Un Estatut que “ERC hi va votar en contra i Ridao s’hi va deixar part del seu ADN. A Esquerra som promotors de coses i, al final, no ho fem. Però, ara qui defensa més l’Estatut som nosaltres, tot i que Madrid es reservi l’última paraula”.

Publicitat
Publicitat

44 Comentaris

Publicitat
#44 home loan, ..., 30/01/2009 - 03:58

2nrbrf 6096220 40on30 [URL=http://w2zq.com/sys/homeloan/] home loan [/URL] home loan http://w2zq.com/sys/homeloan/

#43 Pallars independent, Txeroquilandia, 09/01/2009 - 19:32

Clar. Cal montar noves ambaixades per col.locar als familiars com ha fet Carod.
Hi ha molt amiguet que ha de sucar ( perque en cas contrari van al atur ). ERC es un simple teixit adipòs que es conforma amb els deixalles del jefe (com feien els bufons )

#42 Nùria, Barcelona, 08/01/2009 - 19:27

Quartos! Cales ! Euros! Cadires ! ERC.

#41 Ramon, Barcelona, 08/01/2009 - 14:49

El Ridícul Continua

#40 ton, barcelona, 08/01/2009 - 13:27

els militants ja no sabem com justificar res. si us plau pareu de fer el ridicul