Publicitat
Política · 16 d'Agost de 2014. 17:21h.

ERC no vol precipitar una crisi amb CiU

Els republicans rebaixen la tensió amb la federació nacionalista

ERC no vol precipitar una crisi amb CiU

Una imatge d'arxiu del secretari general adjunt d'ERC, Lluís Salvadó

El secretari general adjunt d’ERC, Lluís Salvadó, en una entrevista a Catalunya Informació aquest dissabte ha rebaixat la tensió amb CiU després de les últimes declaracions sobre la consulta de la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega.

“Espero que tot això no sigui més que quatre declaracions poc desafortunades del mes d’agost. El que tenim molt clar per part d’ERC és que el futur del procés cap a la independència no el marcarà el Tribunal Constitucional (TC)”, ha subratllat.

Salvadó també ha afirmat que “hem de batallar i hem de fer tot el possible per a poder fer que el 9 de novembre puguem anar a votar”, afegint que “a partir d’aquí poden passar moltes coses que en aquests moments podem preveure, però no ho hem anticipar”.

El dirigent dels republicans ha apuntat que davant un possible veto del TC seran els partits favorables a la consulta i la societat civil els que hauran de decidir que fer perquè els catalans puguin exercir el dret a decidir.

Sobre el cas Pujol, el número 3 d’ERC ha dit que “si entenem que les explicacions del president Pujol són prou clares i transparents i esvaeixen tots els dubtes, ens donarem per satisfets”.

Unes paraules que rebaixen el to emprat per la secretari general, Marta Rovira, advertint d’un suport del seu partit a crear una comissió d’investigació si l’expresident de la Generalitat no compareixia al Parlament de Catalunya.

Publicitat
Publicitat

28 Comentaris

Publicitat
#23 Papaluna, Barcelona, 17/08/2014 - 19:35

S'ha de menjar calent, oi?

#15 La GEN-CAT DESPILFARRA miles de MILLONES(I)......., La GEN-CAT DESPILFARRA miles de MILLONES, 17/08/2014 - 14:25

1) En lugar de emplear el DINERO en Educación y Sanidad,...

2)...La GEN-CAT DESPILFARRA miles de MILLONES...de euros en :

3) : - IMPONER el "catalán"(=DIALECTO LEMOSÍN-OCCITANO-PROVENZAL)(=PAN-catalanismo), en La Franja de ARAGÓN, VALENCIA y MALLORCA, SUPLANTANDO LENGUAS y CULTURAS.

......

#14 Definición de DEMOCRACIA.........................., Definición de DEMOCRACIA................, 17/08/2014 - 14:21

DEMOCRACIA es :

1) CUMPLIR y hacer CUMPLIR Las LEYES del Estado de DERECHO(=ESPAÑA).

2) VOTAR RESPETANDO el Marco Jurídico LEGAL del Estado de DERECHO(=ESPAÑA)...Si no se hace así, es La "Ley de La SELVA".

3) CAT SÓLO puede "consultar" y VOTAR dentro de su ÁMBITO COMPETENCIAL(=NO la SECESIÓN).

#10 spanish, Madrid, 17/08/2014 - 10:09

no clar no sigui que estirem de la corda de la corrupcio....pujoliana.i a l altre extrem estigui ERC jejejejjejeejjee

#9 Can Titola, Barkeno QF, 17/08/2014 - 00:05

Can seixanta, o sigui que aquí tot cristu exigeix el que li passa pels pebrots?, ni períodes legislatius no òsties, jo vull un referemdum i si no tal o qual, jo unes plebiscitàries o si no la DUI per collons, jo papers per tot deu, apa, som-hi, embolica que fa fort. Hem superat Mèxico lindo..