Publicitat
Política · 5 de Novembre de 2013. 09:34h.

ERC només contempla la independència a la pregunta

Marta Rovira: "I la resposta amb un 'sí' o un 'no'"

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha afirmat que per a la formació "la única pregunta possible" per consultar al poble de Catalunya és "sobre la independència" i ser "resposta amb un 'sí' o un 'no'". "Per què no podem dir Estat independent o independència?", s'ha preguntat.

La número dos del partit d'Oriol Junqueras, en declaracions a El matí a Catalunya Ràdio, ha exposat que "per a nosaltres la única opció política sensata sobre la taula és la independència. Costa tant plantejar una pregunta sobre la independència de Catalunya que no deixi llocs a dubte?".

Rovira no ha descartat que la formació entri al Govern quan es fixi data i pregunta per a la consulta: "som els primers a donar suport i garantir l'estabilitat del govern i si el país ho necessita, no fallarem". "ERC confia en el president Mas, necessitem confiar-hi perquè estem en un moment únic de la història!", ha afegit.

D'altra banda, Rovira ha admès que els Pressupostos de la Generalitat del 2014 que avui aprovarà el Govern "no poden agradar a ningú" i ha admès esculls amb CiU "en la lletra petita". "Hem d'acabar de tancar alguns aspectes puntuals, però ERC treballa per a que hi hagi acord sobre ells", ha manifestat.

Finalment, la dirigent republicana ha situat alguns dels esculls en aconseguir un acord més ampli en tres eixos: "una fiscalitat més justa, salvar l'estat del benestar i començar a invertir en la recuperació econòmica".

Marta Rovira
Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#13 Rafel Climent i Brossa, Rubí (Nació Catalana), 06/11/2013 - 19:54

Si diuen que els que volem la independència de la nostra Nació som quatre gats, Pregunto: per què no ens permeten fer un referèndum ?. Si tan segurs n'estessin, ja l'haurien fet.

#12 BEJOTA, BCN, 05/11/2013 - 19:43

L'enquesta d'El País reflecteix que un 63% dels entrevistats considera que la secessió de Catalunya "és quelcom amb molt poques o nul·les probabilitats d'arribar a ser realitat", enfront d'un 33% que ho veu "possible en un futur més o menys proper".

#11 Kal-El, Kripton, 05/11/2013 - 17:47

Els qui volen incloure més de dos opcions en el referèndum ho deuen tenir molt i molt clar que en cas de resposta binària guanyaria el "sí".

REFERÀNDUM JA!!

#10 El azote de los necios, Barcelona, España, 05/11/2013 - 14:52

ERC, de izquierdas no tiene nada...menudos hipócritas reaccionarios o conmigo o contra mí..... en vez de intentar representar todas las sensibilidades de los catalanes y el pluralismo...... no se hagan más las victimas con Franco, por favor, que ya huele...... son los mismos con otras banderas....

#10.1 juasjuascito, Barcelona (España no), 05/11/2013 - 17:49

Tienes razón, és mucho mas de izquierdas el antiguo militant de Nuevas Generaciones del PP, Albert Rivera.

#9 pedrorepublik, barcelona, 05/11/2013 - 13:27

La consulta debe ser con una pregunta clara:
¿ Quiere que Catalunya sea una nación independiente SI o SI?
Podrán votar los menores de 14 años, durante un mes, con voto electrónico computado por mail, no por dni.
Debe ser cuanto antes, para que el unionismo y el federalismo no puedan argumentar.

#9.1 pedrorepublik, barcelona, 05/11/2013 - 13:29

Y por supuesto, se me olvidaba, debe ser la pregunta y la fecha, cuando quieran ERC y CIU, que con una mayoría por la ley D´hont son los que mandan. El resto de partidos que se jodan y apechuguen, que a esto se le llama democracia a la catalana.
Adeu siau.