Publicitat
Política · 27 de Juny de 2019. 17:21h.

ERC oblida la sentència del Tribunal d’Estrasburg

El partit només parla de l’informe del grup de treball de l’ONU

ERC oblida la sentència del Tribunal d’Estrasburg

Ruben Wagensberg

ERC ha presentat una moció en què insta l’Estat a “complir” amb les seves "obligacions internacionals" en lloc de "posar en dubte" el dictamen del grup de treball de detencions arbitràries de l'ONU sobre la presó preventiva dels líders independentistes. Tanmateix, la formació no fa cap referència a les sentències del Tribunal Europeu de Drets Humans en què avala la suspensió del ple de l’1-O i rebutja la demanda de Carme Forcadell contra la presó preventiva.

El Parlament ha aprovat la moció amb els vots d’Esquerra, Junts per Catalunya, Catalunya en Comú i la CUP (73), mentre que han votat en contra de Ciutadans, PSC-Units i PPC (55), recalcant que l'informe d'aquest grup de treball no és vinculant. De fet, la diputada del PSC, Assumpta Escarp, ha recordat que havien presentat una esmena per "posar de manifest la transcendència de la decisió del Tribunal Europeu de Drets Humans, que sí que és vinculant, i que vostès obvien de manera sistemàtica".

Escarp ha recordat que "la decisió del Tribunal Europeu de Drets Humans dona a conèixer i explica que rebutja per unanimitat la demanda presentada per l’expresidenta Forcadell i setanta-cinc diputats més contra la decisió del Tribunal Constitucional pel Parlament, quan es va suspendre la sessió del 9 d’octubre. I diu textualment que: "La suspensió del Tribunal Constitucional feia falta en una societat democràtica per al manteniment de la seguretat pública, la defensa de l’ordre i la protecció dels drets i les llibertats dels altres". "Si hem de fer públiques les resolucions, fem-les públiques totes", ha reclamat.

El diputat d'ERC, Ruben Wagensberg, li ha replicat que "sí que m’he llegit les esmenes, sí que me les he llegit, el que passa és que ens han interessat relativament poc, perquè l’únic que fan és blanquejar l’autoritarisme de l’Estat espanyol, denunciat per l’organisme de les Nacions Unides que s’encarrega d’analitzar les possibles detencions arbitràries, no només ell, sinó també Amnistia Internacional".

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#5 Menjamela Grandi, Anapurna, 28/06/2019 - 12:48

Menudo Mongowagen.

#4 Jose Garrido, Granollers, 27/06/2019 - 21:17

Quien es este Rubén Volkswagen?

#4.1 Uno que os lee, Al sur de Waterloo, 27/06/2019 - 23:05

Otro más de los de la paguita, con su camiseta reivindicativa y su canesú mientras le vaya bien el invento. Si ve que no medra lo suficiente con los agrocaciques o que pinta mal la cadira en BCN, pedirá plantar el culo en la odiada Madrit y si no cuela, de cabeza a noPudimos o incluso PSC… de un trepa como éste se puede esperar cualquier cosa.

#3 Cris, Barcelona , 27/06/2019 - 20:49

Antes Estrasburgo era lo mejor y les darían la razón. Parece que reculan.Ahora la ONU es la bomba. Hasta que se den cuenta que pasan de ellos.

#3.1 Soloesmiopinion, Tabarnia, 27/06/2019 - 23:29

Però és que ni eso. Mienten cuando dicen que la ONU haya solicitado nada. Lo ha hecho un grupo de trabajo formado por gente que colabora con una sección del organismo, pero que NO pertenecen al mismo. Además, si lees el "informe" es realmente penoso, empezando por obviar la separación de poderes, por ejemplo.

#2 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 27/06/2019 - 19:51

Fixeuvos en aquest perla.

Sempre he pensat que ERC es la maxima expressio de la Sindrome de Diogenes politica.

#1 Martos, Sant Cugat del Valles, 27/06/2019 - 17:49

Joder vaya distopia en la que viven. Increíble