Política · 24 de Novembre de 2011. 14:03h.

ERC obre la porta a fusionar-se amb Reagrupament

Junqueras creu que "l'experiència de la coalició ha estat molt positiva"

ERC obre la porta a fusionar-se amb Reagrupament

Junqueras, en una imatge d'arxiu

El president d'ERC, Oriol Junqueras, s'ha obert a negociar les mesures d'ajust pressupostari del Govern i ha indicat que "la decisió de donar suport a CiU o no dependrà de tot el paquet de mesures i no d'un o diversos components concrets; cap d'aquests components és una línia vermella, per tant estem disposats a parlar de la combinació més adequada de mecanismes per sortir de la crisi".

En declaracions a RAC 1 ha considerat que "els funcionaris ja van fer un sacrifici important l'any passat, així que ara no els toquen sacrificar més. Aquests treballadors són la primera trinxera en la defensa de la cohesió social i l'estat del benestar".

Junqueras demanaria al Govern que faci una campanya "sistemàtica" perquè els ciutadans siguin conscients de "l'espoli fiscal" que, al seu entendre, pateix Catalunya.

També ha deixat la porta oberta a una fusió o coalició amb Reagrupament. "L'experiència de la coalició amb Reagrupament en aquestes eleccions ha estat molt positiva. Una fusió dependria de l'actitud amb què es faci i dels resultats que esperéssim obtenir cadascun d'ella, perquè una fusió pot sortir molt bé o molt malament", ha explicat.

D'altra banda, i sobre el futur del president del grup parlamentari d'ERC al Parlament i exlíder de la formació, Joan Puigcercós, Junqueras ha dit que "ha tingut un paper extraordinàriament positiu en la renovació del partit, ha demostrat molta generositat, intel · ligència i habilitat. Així que esperem tenir-lo tan a prop com sigui possible".

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#14 Almogàver , La Sagrera , 25/11/2011 - 14:57

Us els veieu? L'Amorós, el causant de tot, juntament amb el Carreté i l'impresentable d'en Junqueras... ara... ara qué. l'Amorós pot tenir immunitat parlamentaria però no té dignitat de persona.

#13 Marc, Granollers, 25/11/2011 - 12:14

Com que a Esquerra eren conscients del desgast del tripartit, van muntar una marca B per donar sortida als militants descontents abans de que marxessin a Convergencia (La casa gran), i mirar de reintegrar-los una vegada acabat el tripartit, i aquí no ha passat res.

#12 Marc, Granollers, 25/11/2011 - 12:10

Reagrupament sempre ha sigut una marca blanca d'Esquerra des.de el seu començament. Si be es cert que el 80% de la gent venía de casa seva o de CIU, quan es van muntar les coordinadores comarcals, tots els membres eren gent d'Esquerra o coneguts d'en Doctor.

#11 Pitarra reagrupat, Can Fanga, 25/11/2011 - 10:35

Ja ho he escrit altres vegades. Si Carretero s'en torna a ERC ho farà sol o gaire bé sol, per que la gran majoria de reagrupats venim de CiU i de la no-militància.

#10 Martin, Barcelona, 24/11/2011 - 20:44

¡Menuda pinta de intelectuales tiene los de la foto!