Publicitat
Política · 5 d'Octubre de 2012. 12:17h.

ERC oferia a Tena ser el quart per Barcelona

SI demanava que anés de dos i Strubell cap de llista per Girona

ERC oferia a Tena ser el quart per Barcelona

Un moment de la reunió

Les negociacions entre Esquerra i Solidaritat -a més de Democràcia Catalana i Reagrupament- per confegir una candidatura sobiranista de cara al 25-N s'han trencat al final per la posició a les llistes dels respectius candidats com sol passar en aquest tipus d'acords.

Solidaritat defensava, segons ha sabut e-notícies de fonts de la negociació, que Alfons López Tena fes tàndem amb Oriol Junqueras. El president d'ERC de número 1 i el Tena de número dos. Però els republicans van oferir la quarta posició per Barcelona mentre que Uriel Bertran aniria en novena posició que, en principi, també resultaria escollit.

Solidaritat, a més, reclamava ser caps de llista en una circumscripció, concretament Girona d'on és el diputat Toni Strubell, la qual cosa permetria la seva reelecció. En aquest cas es disputaria la plaça amb el republicà Pere Bosch, exalcalde de Banyoles i que ha estat diputat les dues últimes legislatures.

Els retrets entre uns i altres per la manca d'acord no s'han fet esperar. Oriol Junqueras ha lamentat que "es molt difícil sumar amb algú que no vol sumar. Bàsicament amb SI". Per la seva banda, López Tena ha apuntat que "ERC va convocar una reunió per tractar aquesta qüestió i tancar el tema el mateix dia. I Oriol Junqueras no s'hi va ni presentar".

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#7 BEJOTA, BCN, 06/10/2012 - 17:33

Sr. Tena:"Roma no paga a traidores".Se lo dije en su dia a Carod-Rovira López.

#6 Seneca, Barcelona, 06/10/2012 - 01:43

Aquests impresentables ja reparteixen el pastis abans d'hora. Son uns aprofitats que sols volen menjar calent del erari public. No fan mes que emprenyar i crear problemes. Es mes, son els responsables de excitar els baixos instints racistes dels catalans i, de retruc, els de la resta d'Espanya.

#5 josep, prats de lluçanes, 05/10/2012 - 20:47

els politics son treballados del seu partit no defensen els interesos dels catalans , només els interesos del seu partit,llastima que els paguem dels nostres impostus abusius

#4 Albert, Barcelona, 05/10/2012 - 17:10

Jo crec que esta molt clar the SI es un submari de CiU per dividir l'independentisme.
CiU va pedre el poder quan ERC va creixer, SI esta aqui per rebentar qualsevol segon intent de agrupar l'indendentisme i fer que CiU baixi.

Si no el temps, veure'm que fa CiU despres del 25N: No res.

#4.1 Mentxu, BCN, 05/10/2012 - 22:18

Albert, jo sóc de SI i et puc assegurar que si CyU ens estigués utilitzant no seriem pobres com les rates. Ens enfrontem a una campanya sense un"duro" igual que en 2010. Ara tampoc demanarem cap prèstec. A diferència d'ERC i CyU Solidaritat és lliure i no deu favors a ningú que no siguin els votants

#3 Tomppa, Sabadell, 05/10/2012 - 14:26

Amb llistes obertes, seria la gent que podria decidir lliurement qui es nr.1 i qui no ... amb tot sinceritat, em fa fàstic les llistes.