Publicitat
Política · 28 de Març de 2009. 16:20h.

ERC opta per Aralar a Europa

També estarà Eusko Alkartasuna després del seu descens a Euskadi

ERC opta per Aralar a Europa

Els dirigents d'Aralar Jon Abril (esquerra), Aintzane Ezenarro y Patxi Zabaleta

ERC i Aralar es presentaran en coalició a les eleccions al Parlament Europeu. L'assemblea del partit independentista basc ha aprovat amb un 90,32 per cent de vots afirmatius la proposta del comitè executiu de la formació, que apostava per l'entesa amb el grup català. El vicecoordinador d'Aralar, Jon Abril, ha remarcat després de l'assemblea que aquesta coalició tindrà com a eixos principals "els valors d'esquerres, la defensa de la independència i el dret a decidir dels pobles".

Abril ha explicat que ERC i Aralar desenvoluparan un programa conjunt que posteriorment cada formació adequarà a les necessitats del seu territori, i ha obert la porta a la inclusió de noves forces en aquesta coalició, una vegada s'hagi establert el programa. "Aquelles formacions que estiguin d'acord amb els principis desenvolupats pel programa podran adherir-se a la coalició", ha afirmat.

També estarà a la mateixa coalició Eusko Alkartasuna, amb qui ERC ha mantingut una bona relació últimament. De fet el líder d'ERC, Joan Puigcercós, va participar en un acte d'aquesta formació durant la campanya electoral al País Basc.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 santsenc, Sants, 29/03/2009 - 11:43

PSOE i PP sí que han justificat la violència serbia, cosa que ERC i Aralar no han fet mai amb ETA

#11 santsenc, Sants, 29/03/2009 - 10:52

Tripartit i CiU tenen el mateix problema per aconseguir tracte just per Cat que tenia CiU. Al final hauran d fer pinya entre tots per intentar-ho, com fan PP i PSOE a Madrid des de sempre pq cat pagui peatges. Ens haurem d'adonar q cal l'independència

#10 santsenc, Sants, 29/03/2009 - 10:46

Wasaman, ETA es conemnable per les seves idees o per l'us d la violència? el dia que ERC o Aralar no condemnin la violència els dius q estan prop d'ETA. Quin partit català no ha tingut cadira i quin no ha pactat amb un partit espanyolista?

#9 Wasaman, Lleida, 29/03/2009 - 04:44

Jordi de Bcn, Terra Lliure es el exemple mes clar del que dius, terroristes que despres es va encarregra d'absorvir ERC i donarloshi cadira com al Vendrell.
Aquesta es la llibertat en la que creieu. Quina por.

#8 Survivor, Catalonia is Spain, 29/03/2009 - 03:06

Eusko Alkartasuna, ese partido que ha tenido un descomunal descalabro en las elecciones vascas, de 7 escaños a 1. Animo, a ver si a ERC le pasa lo mismo. Menos Aralar, ERC y EA son una coalición de perdedores.