Publicitat
Política · 14 de Novembre de 2017. 13:20h.

ERC planejava reintroduir la 'mili' en la Catalunya independent

Un informe intern deia que es necessitaven entre "18.000 i 22.000" soldats

ERC planejava reintroduir la 'mili' en la Catalunya independent

Tancs, en una imatge d'arxiu

Els correus confiscats per la Guàrdia Civil al Departament d'Economia en el marc de la investigació de la creació il·legal d'estructures d'Estat revelen, segons informa El Mundo, que es va arribar a estudiar projectes com la restauració del servei militar obligatori.

Un informe intern encarregat per ERC aconsella reinstaurar el servei militar obligatori tot i que "té una imatge molt negativa entre els catalans a causa de l'associació mental que es fa amb l'exèrcit espanyol". No obstant això sosté aquest estudi, coordinat per l'eurodiputat Jordi Solé i dirigit a Oriol Junqueras, que "el model d'estats sense exèrcit presenta inconvenients".

Una prova és el document intern confidencial anomenat La Seguretat a la República Catalana, primers plantejaments, elaborat per un grup d'assessors d'Esquerra sota la coordinació de l'eurodiputat Jordi Solé i el director de la Fundació Josep Irla. Va ser remès el passat 4 de setembre i dirigit amb destí "a Oriol [Junqueras] i Marta [Rovira]".

El document, segons aquesta infromació, assenyala que "a república catalana haurà de plantejar si voldrà un cos d'exèrcit i com serà, si compost per professionals o per milícies, i quin rol internacional vol tenir".

L'estudi equipara Catalunya amb "Àustria, Dinamarca o Suïssa" com "països comparables" i l'indicador mitjà en tots ells és de 250 soldats per cada 100.000 habitants, de manera que "cal considerar entre 18.000 i 22.000 a Catalunya". Per aconseguir-los, l'informe plantejava la necessitat de recuperar el servei militar.

"Cal considerar -diu- que el servei militar obligatori té una imatge molt negativa entre els catalans a causa de l'associació mental que es fa amb l'Exèrcit espanyol. No obstant això, les característiques concretes del cos de defensa es poden treballar més endavant en un futur debat".

Finalment, exposava que "el model dels estats sense exèrcit presenta inconvenients tant per la seva dependència externa com per la seva pròpia seguretat" i recomanava confiar la seguretat a Catalunya durant un període de fins a deu anys a un altre estat europeu mentre es formava a l'exèrcit.

Publicitat
Publicitat

22 Comentaris

Publicitat
#16 Uniformes.cat, Can Pinxo, 14/11/2017 - 19:32

Segons una filtració del Ministeri de la guerra xupy-guay, hem conegut que l'uniforme de Capità General de l'exèrcit republica de Catalunya serà copiat del que portava Vittorio de Sica a Pan Amor y Fantasía. Les plumes seràn de gall del Prat per que no diguin que tot ho compren als xinos.

#15 Jordi Llofriu, Llofriu, 14/11/2017 - 18:50

El Rull com a recluta Patoso

#15.1 Logística.cat, Capital City, 14/11/2017 - 19:37

Es preveu que en el poderós exèrcit republicà la força més nombrosa la formarà el pelotón de los torpes. Ara per ara pero, el polític que ha de comandar el "pelotón" no ha estat designat, atès el gran nombre d'aspirants que formen el govern a l'exili i a Sing-Sing d'Estremera.

#14 iñigo, castelló, 14/11/2017 - 18:48

Los jóvenes hipnotizados por la propaganda del independentismo deberían reflexionar: quieren meterles la mili en caso de independencia. ¿No es razón suficiente para que los jóvenes dejen de envolverse en la estelada?

#13 Agustin, El Masnou, 14/11/2017 - 18:20

También querían competir con Rusia y los Estados Unidos en la carrera espacial.

#12 MJ, Sabadell, 14/11/2017 - 17:24

Mentiras que te han colado: 1.Derecho a autodeterminación (la ONU dice que nanai) 2. Seguiremos en el € y en la CEE (jajaja) 3. estamos preparados para la independencia (ahora resulta que no hay estructuras de estado) 4. Nos reconocerá Europa y el mundo (más jajaja) 5. Los bancos y las empresas no se irán (solo van ya 2400)...me quedo sin espaci