Publicitat

Aragonès: "Assumim la responsabilitat de començar la legislatura amb un govern en solitari"

ERC planta Junts

El presidenciable d'ERC Pere Aragonès ha anunciat aquest dissabte que iniciaran la legislatura governant en minoria i que continuaran les negociacions per si al llarg de la legislatura altres formacions s'hi volen sumar. Aragonès, que ha comparegut després de l'executiva d'ERC, ha lamentat que "ha estat impossible" arribar a un acord amb Junts perquè "es manté inamovible" en les qüestions centrals.

"ERC ha arribat la conclusió que el país no pot esperar més, el Govern ha d'arrancar sense demora i no es pot posar en risc el 52% dels vots obtinguts. Anunciem que assumim la responsabilitat de començar la legislatura amb un govern en solitari. Acceptem la fórmula que servirà per continuar negociant sense evitar la pressió d'unes eleccions i que ha d'ajudar a bastir els consensos" ha anunciat el candidat republicà.

"Avui es compleixen 83 dies des de les eleccions del passat 14-F, 83 dies que han servit per establir importants consensos però han evidenciat dificultats per aconseguir acords sobre consensos per construir una coalició de govern entre ERC i Junts" ha apuntat. "El país està patint, per aquesta raó, perquè estem patint, no podem demorar més la constitució d'un govern que ha de treballar amb cohesió i confiança" ha assenyalat.

"A ERC fem un pas endavant, desencallem les negociacions i comencem a treballar amb un govern en solitari amb el compromís per restablir consensos i acords i, al llarg de la legislatura, poder incorporar formacions" ha informat. "Avui no hi ha les bases perquè un govern de Junts i ERC sigui fort i cohesionat. La distància segueix sent molt gran" ha dit. "La crisi no espera" ha argumentat el candidat, que ha recalcat que "governarem en minoria, però amb les portes obertes per si al llarg de la legislatura s'hi volen sumar".

"Una forma que servirà per continuar negociant, evitant la pressió d'una repetició electoral que avui tenim, a 18 dies del 26 de maig, i que ha de servir per ajudar-nos a bastir els consensos imprescindibles perquè el Govern i el Parlament es posin a funcionar i a treballar" ha indicat.

Aragonès també ha apuntat que un dels principals esculls en la negociació ha estat el paper del Consell per la República i, en aquest sentit, ha afirmat que la Generalitat "és sobirana" i que "no ha de quedar supeditada a cap altre organisme". "La Generalitat no ha d'acceptar tuteles" ha reblat.

"Considerem que la Generalitat és sobirana i no ha de quedar supeditada a cap altre organisme. L'independentisme és plural i divers per això els espais de coordinació, si hi ha un espai, tots i totes ens hem de considerar representats" ha recalcat.

Publicitat
Publicitat

39 Comentaris

Publicitat
#34 josep26, Gual permanent, 09/05/2021 - 16:07

Ara va el ninot i ens fa de milhomes? No tinc prou aire als pulmons per tan de riure!

#33 Masias , Mis posaderas , 09/05/2021 - 15:37

Acabaremos todos arruinados viviendo en una casa putas sin madame

Pero coño y lo que nos estamos riendo ?

#32 bejota, bcn, 09/05/2021 - 11:36

El separatismo ha perdido el 30% (casi 1 de cada 3) de los votos que obtuvo en 2017: de 2.079.000 a 1.456.000, més de 623.000 catalans han dit adéu al prusés, la secesión ya no les ilusiona, no ven necesario movilizarse.En 2019 hubo cuatro elecciones en Cataluña y , en todas, el separatismo perdió más de 300 mil votos.Por cierto, no había COVID

#30 Leonor, Figueres, 09/05/2021 - 10:11

Van a durar dos telediarios. Me gustara ver la caida del "metrosexual" de sarria de ter.

#29 Flanagan , Tabarnia City, 08/05/2021 - 22:35

Todos estos fugaos a Waterloo son unos valientes,ese alay no se presentó al juez en su momento,espero que le llegue su medicina pronto,cobrando por dos sitios y incitando la violencia pero el con el culo a buen recaudo como buen cobarde.
cronicaglobal.elespanol.com/politica/entorno-puigdemont-se-enerva_480433_102.html