Publicitat
Política · 27 de Setembre de 2017. 15:19h.

ERC portarà a Estrasburg les detencions d'alts càrrecs

La defensa Josep Maria Jové denuncia "vulneració dels drets fonamentals"

ERC portarà a Estrasburg les detencions d'alts càrrecs

Josep Maria Jové i Lluís Salvadó, després de quedar en llibertat

Els equips legals que estan defensant els alts càrrecs del Govern detinguts per l’1-O han anunciat que emprendran les accions pertinents els propers dies per portar l'Estat espanyol davant del Tribunal Europeu dels Drets Humans d'Estrasburg per vulneració dels drets fonamentals.

Així ho ha anunciat l'advocat Andreu Van Den Eynde, que porta la defensa del fins fa pocs dies secretari general de la Vicepresidència Josep Maria Jové, tot i que ha afegit que els propers dies n'hi podrien haver més. L'advocat d'alguns dels detinguts ha anunciat que després dels fets i l'actuació dels darrers dies cal fer els passos per arribar a les jurisdiccions internacionals.

“Els equips legals que estem treballant estem convençuts que ha arribat el moment d'accedir a jurisdiccions internacionals i, concretament, plantejar demandes al Tribunal Europeu dels Drets Humans d'Estrasburg, arrel de tota la collita de vulneració dels drets fonamentals que estan experimentant els nostres clients”, ha afirmat.

Van Den Eynde ha explicat que hi ha dos tipus de responsabilitats en aquests casos: ?la primera la de l'Estat espanyol que per ara encara no ha sortit a defensar els tractats internacionals que ell mateixa ha signat i, per tant, la denúncia és contra l'Estat com a signant dels tractats?; i una segona responsabilitat més individual. ?

”Evidentment, totes les responsabilitats pels greuges que s'hagin pogut produir, des dels atacs contra els drets de reunió, a la llibertat d'expressió, al dret de premsa, d'informació o de participació política, es reclamaran de totes aquelles autoritats que els hagin autoritzat en els procediments corresponents de reclamació de responsabilitats personals?”, ha afegit.

Finalment, ha denunciat que s'han produït nombroses vulneracions basades en ?l'aplicació d'un estat d'excepció de facto, restringint de manera global els drets fonamentals? i també hi ha hagut una vulneració dels drets fonamentals dels detinguts.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#15 Aran non ei Catalonha, Arties, 27/09/2017 - 23:35

Si lo llevan - que no lo haran-, a los firmantes los imputaran por atentar contra la Seguridad de la union europea

#14 car, vaefd, 27/09/2017 - 17:45

los tribunales en europa va a alucinar cuando vea en detalle lo que ha hecho rajoy en su pseudodemocracia ... van a flipar...

#13 Mefisto, BARCELONA , 27/09/2017 - 17:41

PERÒ QUE ABANS LLEGEIXIN L'ARTICLE PUBLICAT ARA MATEIX A LIBÈRATION I POTSER ELS TREURÀ LES GANES. DESPRÈS QUE EUROPA S'HAGI HAGUT D'EMPASSAR L'ENTRADA DE ALTERNATIVE F.D, AL PARLAMENT ALEMANY, DUBTO QUE L'ALTERNTIVE RACISTA, XENÒFOBA I ANTISISTEMA PUTXI-ERC-CUP ENGRESQUI AL TRIBUNAL!

#12 botifler1914, sINITACA, 27/09/2017 - 17:38

Os estan esperando en "candeletes"

#11 modium, Moià, 27/09/2017 - 17:22

Val més que no vagin a Estrasburg a denunciar-ho perquè a Europa no ens fan ni cas, ells s´ho perderan quan siguem independents, que es fotin i votarem igual que ho va fer Noruega, o el Regne Unit a veure si hi volem se-hi.