Política · 13 de Maig de 2016. 08:52h.

ERC premia “el compromís amb el país” d’Empar Moliner

Li atorga el premi Irla per “les seves col·laboracions en premsa, ràdio i televisió”

ERC premia “el compromís amb el país” d’Empar Moliner

Moliner va cremar la Constitució a TV3

La secretària general d'Esquerra Republicana, Marta Rovira, ha estat l'encarregada de cloure una nova edició de la Nit Irla en la qual la Fundació Josep Irla lliura anualment el Memorial Francesc Macià i el Memorial Lluís Companys, i dóna a conèixer l'obra guanyadora del Premi d'Assaig Irla.

Rovira ha explicat que “la Fundació que l'any que ve farà 20 anys té la missió de projectar el futur en forma de pensaments i de debats, identificant referents de la nostra societat per construir un país millor. És amb els referents que fem un tribut a allò que des d'Esquerra Republicana i la fundació portem a la sang, el nostre ADN de virtut civil, de construir la xarxa de la nostra comunitat que fa que ningú pugui quedar despenjat i que és garantia de justícia social i d'igualtat d'oportunitats”.

Pel que fa als guardonats d'enguany, el jurat del Memorial Francesc Macià 2016 ha decidit atorgar el premi en la seva categoria individual, a l’escriptora i periodista Empar Moliner “per la seva trajectòria professional, marcada per èxits literaris amb llibres i reculls de contes, i sobretot pel compromís amb la cultura i el país que demostra cada dia en les seves nombroses col·laboracions en premsa, ràdio i televisió, de manera apassionada, irreverent, directa, amb la sàtira com a eina de denúncia contra les injustícies”.

Moliner, que va ser motiu de polèmica setmanes enrere per cremar la Constitució en directe a TV3, ha explicat que aquesta "és un gran llibre de ficció que diu coses tan fantàstiques com que tothom té dret a un habitatge digne, i digne suposo que vol dir amb llum”. I ha afegit que “és molt greu que ho fessin amb un argument tan horrible com el que van fer servir dient que suposava una discriminació positiva cap als pobres catalans”.

Publicitat
Publicitat

22 Comentaris

Publicitat
#16 Sarola, Castelldefels, 15/05/2016 - 16:43

Qui ho diria ! L'hi han donat un premi a l'Amparito.

#15 papitu, bcn, 13/05/2016 - 16:02

Es bien esto.
A la bollez, premio chIrla

#14 Carlos Gomez, Bcn, 13/05/2016 - 14:47

Quan el talent es posa al servei de la miseria es transforma en un talent miserable.

#13 Anti-bu......, barcelona, 13/05/2016 - 14:15

Seguimos esperando que la señora Empar Moliner queme, aparte de la Constitución (la cual, al parecer, es la responsable del sufrimiento de los pobres en Cataluña), los decretos con los recortes promulgados por Artur Mas y que tan fervorosamente fueron apoyados en sede parlamentaria por ERC.

#12 M, Sabadell, 13/05/2016 - 13:27

Menos mal que le premian solo el compromiso, porque para otras facetas les faltan argumentos.