Publicitat
Política · 15 de Febrer de 2011. 20:40h.

ERC pressiona amb el concert

Simó diu que cal un canvi de model "per no haver de fer més retallades"

ERC pressiona amb el concert

El Govern, en una imatge d'arxiu

La portaveu d'Esquerra al Parlament, Anna Simó, ha anunciat que Esquerra ha presentat a la mesa del Parlament una proposta per a la creació d'una comissió d'estudi sobre el concert econòmic. Simó ha considerat que "estem en bon moment", donada "la bona predisposició del diputat econòmic de CiU, Fernàndez Teixidó", i ha advertit que cal plantejar un canvi estructural en el model econòmic "per no haver de fer més retallades, com les que estan fent, fent patir els que paguen més la crisi que són les rendes mitjanes i baixes".

La dirigent republicana ha posat com a exemple les retallades que s'estan fent des del departament d'Ensenyament, que ha assegurat que "no només són les que s'havien dit". Segons ha explicat, "hi ha instituts que la despesa s'ha retallat no només el 10% anunciat, sinó també el 30%, nosaltres també tenim constància que a Primària també hi ha retallades del 30% en despesa corrent i això afecta al material escolar, neteja, no només a l’electricitat com deia avui el portaveu del Govern Francesc Homs".

La portaveu independentista ha assegurat que "si volem sortir de la crisi en bones condicions, si el que volem és innovar i formar com a clau per sortir de la crisi i evitar de tornar-hi a caure" el que cal és "anar incrementant el pressupost en educació". Per aquest motiu a reclamat al Govern que "no rebaixin, ni que sigui en xifres relatives, el pressupost en matèria educativa". "Demanem que no es mogui almenys el que és el percentatge destinat a educació del pressupost, el vigent, el prorrogat i el de l’any 2011", ha afegit.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 joan, manresa, 16/02/2011 - 16:40

El Casal,16,30h.--Tenim tot el dret a fer un petit comentari.Fets per dugues vegades dos comentaris,Cap de publicat... No sabíem que la Sra.Simó te bula i potser alguna cosa més...No entenem ,pro poc favor fan a l'espai...Dona la sensació que només está obert la porta delas ost....as per a CIU..

#1 Miquel, BCN, 16/02/2011 - 08:35

Mentre Esquerra (abans ERC) també ens distreu amb el "concert" (en color taronja a la foto) l'Espoli Fiscal espanyol contra Catalunya continua. Aquest any Espanya ja ens ha robat més de 2760 milions d'euros, 60 milions d'euros al dia, a canvi de res. http://ves.cat/anvQ