Publicitat
Política · 2 de Desembre de 2020. 09:08h.

ERC pressiona amb l'indult abans de les eleccions

Els republicans compten amb Pablo Iglesias com aliat

ERC pressiona amb l'indult abans de les eleccions

ERC pressiona per aconseguir l'indult dels presos a través de la figura del vicepresident i líder de Podem, Pablo Iglesias. Aquest ja va declarar dies enrere que els polítics empresonats haurien d'estar en llibertat “el més aviat possible".

Els republicans consideren que ha mostrat la seva voluntat d'implicar-se en la governabilitat de l'Estat amb l'aprovació dels pressupostos però ha advertit al PSOE que això podria canviar en cas que els presos no sortissin en llibertat.

És per ells que consideren l'indult com l'única mesura possible ja que la reforma de el codi penal és un procés lent i el tercer grau pot ser denegat pel Constitucional.

Pablo Iglesias ja va argumentar que "els indults han uns processos que no depenen únicament de Govern". "A mi no m'agrada que els dirigents d'ERC, de Junts, i líders socials com els Jordis estiguin a la presó. Al meu parer haurien d'estar lliures", ha remarcat.

"En el moment en què estan a la presó, l'indult és una prerrogativa de Govern que mai ha deixat d'utilitzar-se en la història de la democràcia i té una sèrie de procediments. A mi m'agradaria que estiguessin lliures com més aviat millor", va remarcar.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Alien, Saturn, 02/12/2020 - 17:50

Una "civilització" que dóna poder a persones com el Rufián mereix directament l'extinció per la caiguda dún meteorit.

#3 no soy nadie, barcelona, 02/12/2020 - 12:28

Así, todos juntitos en la foto, ahora a hacerse un UPA DANCE, un pasito palante y por el precipicio

#2 Marcial, Santa Coloma, 02/12/2020 - 09:55

A ver moños, te han repetido mil veces que el indulto no les sirve, ellos quieren la amnistía o la amnistía. El indulto es cosa de moñas delincuentas, cosa que ellos no son. A ver si nos damos por enterado.

#1 EduardR, BCN, 02/12/2020 - 09:51

Si lo consiguen luego no se pongan las manos en la cabeza cuando VOX tenga un resultado brutal en catalunya... sigan alimentando a la bestia...