Publicitat
Política · 8 d'Agost de 2014. 12:04h.

ERC pressiona Mas

Marta Rovira diu que la consulta s'ha de fer sí o sí

ERC pressiona Mas

Marta Rovira

La secretària general d’Esquerra Republicana, Marta Rovira, ha advertit el Govern que la consulta del 9 de novembre s’ha de dur a terme, encara que el Tribunal Constitucional la suspengui. Rovira, en una entrevista a El matí de Catalunya Radio, ha respost així a l’afirmació que ahir feia el conseller Santi Vila, que va dir que si se suspèn la consulta, no es poden posar urnes el 9-N.

La dirigent republicana ha recordat que "hi haurà la llei de consultes, però de fonaments jurídics per votar el 9 de novembre n'hi ha moltíssims. La llei de consultes n'és un, que emana de l'Estatut, i per cert, emana de la Constitució espanyola”.

“Per tant, votarem el 9 de novembre amb la llei de consultes, amb qualsevol altre argument, pretext jurídic. Votarem perquè tenim les urnes, votarem perquè tenim la informació censal, votarem perquè ho tenim tot perquè els ciutadans de Catalunya puguin votar”, ha afegit.

Sobre el cas Pujol, la número 2 d’ERC ha afirmat que si l'expresident de la Generalitat no compareix al Parlament “haurem de fer el pas, i tan aviat com sigui possible, si aquesta compareixença no es produeix, i no només donarem suport, és a dir, signarem, entrarem la petició que hi hagi aquesta comissió d’investigació”.

Finalment, Marta Rovira no descarta demanar que la Generalitat es personi en la causa, si es demostra que l'ocultació dels diners de la família Pujol ha afectat les finances catalanes.

Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#31 Els elegits, Girona, 11/08/2014 - 16:36

Vet aquí la futura ministra d'economía de Catalunya-

#30 Rafel de Rubí, RUBÍ (NACIÓ CATALANA), 10/08/2014 - 21:04

Sempre he dit que si tots els partits catalans, és a dir: ERC, Convergència, Iniciativa, CUP, etc etc. no anem junts en la lluita pel nostre alliberament, no farem mai res. Catalans, unim-nos per aconseguir el que és nostre: deixar de ser oprimits per uns estrangers !!!!!

#28 Lluis l'espluguenc, Esplugues Llobregat, 09/08/2014 - 12:46

Els d'ERC tenim l'obligació de portar els catalans a votar per la llibertat i amiga Marta sense Convergència avui no és possible. Per molt que t'apropis a ICV aquest nou tripartit no suma i a més és carrega el procés. No veieu que Pujol ja està amortitzat ?. Plebiscitàries ja i de tots els partits.

#27 Walzer, BCN, 09/08/2014 - 10:14

Li recomanaria al Sr. Rius que no faci servir el Photoshop a les fottografies que acompanyen les notícies. Tothom sap que la Sra. Rovira és incapaç de somriure.

#26 naranjito, Zaragoza, 09/08/2014 - 01:47

Si vuestros valerosos antepasados no consiguieron la independencia, la vais a conseguir vosotros tomando el sol en la playa faltando poco para la consulta. ¡Up patriots to arms!