Publicitat
Política · 7 de Setembre de 2022. 17:05h.

ERC pressionava Mas per anar a la Diada

Junqueras va advertir el 2015 que si el president no hi va "minimitza" la petició independentista

ERC pressionava Mas per anar a la Diada

El president d'Esquerra, Oriol Junqueras, va pressionar l'any 2012 l'aleshores president de la Generalitat, Artur Mas, perquè assistís a la manifestació de la Diada i, en unes declaracions a les Festes de Gràcia, en ple estiu; va advertir que no participar en la manifestació de la Diada era intentar minimitzar el seu objectiu independentista.

Junqueras va replicar l'aleshores portaveu del Govern, Francesc Homs, que la decisió no és en cap cas anecdòtica. "És rellevant si hi va o no. Si hi va, en un sentit positiu, i si no, en sentit negatiu", va dir, i va afegir que "si el president no va a una manifestació popular per demanar la independència minimitza o intenta minimitzar la petició que es fa en aquesta manifestació".

Finalment, Artur Mas va decidir no va assistir a la manifestació i es va limitar a rebre Jordi Sànchez i Quim Torra, aleshores president de l'ANC i d'Òmnium Cultural respectivament, al Palau de la Generalitat un cop finalitzada la Via Lliure que es va celebrar a la Meridiana de Barcelona.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Jos, VNG (Ghost Republic), 07/09/2022 - 17:44

Però això està bé quan és un altre partit al que li pot tocar el rebre.
Valents, el que es diu valents, no ho són. Ni aquests ni els altres (només falta veure al Vivales).