Publicitat
Política · 3 d'Abril de 2010. 18:02h.

ERC preveu el dret a vot als immigrants al cap de cinc anys

Esquerra vol garantir que la llengua catalana actui com a llengua d'acollida

ERC preveu el dret a vot als immigrants al cap de cinc anys

Minoves, amb Carod, durant un acte oficial

Esquerra impulsarà el concepte de ciutadania per davant del de nacionalitat i "promourà els canvis legislatius necessaris per universalitzar els drets civils i polítics de la ciutadania i garantir el seu dret a vot", segons un comunicat del partit. Aquestes són algunes de les mesures que inclourà el programa electoral d’Esquerra en referència a la immigració, que també preveu promoure l'accés a la nacionalitat amb cinc anys de residència ininterrompuda, independentment de l’origen dels immigrants.

El secretari d’Immigració i Moviments Socials d’Esquerra, David Minoves, ha explicat que, entre les mesures que s’estan treballant de cara al programa electoral, també "s’inclou que la nova ciutadania pugui participar en les consultes que es puguin derivar de la llei de consultes per la via de referèndum".

A més, Esquerra també vol garantir que la llengua catalana actui com a llengua d'acollida. "La normalitat", ha afirmat Minoves, "ha de ser que en un país on parlem més de 250 llengües "el català sigui la llengua vehicular que garanteixi l’enteniment i la cohesió social".

Minoves també ha reclamat que "l’Estat faci efectives les seves obligacions respecte l’Estatut" i que la Generalitat fixi els criteris d’acreditació "per a l’arrelament i per a la concessió de la nacionalitat. I advoquem", ha dit, "perquè l’Estat delegui responsabilitats transferint algunes de les seves funcions, mitjançant lleis orgàniques de delegació, i mantingui la participació en la suficiència financera de les noves competències del Govern en matèria d’acollida i integració segons el pes demogràfic de la immigració a cada territori".

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#20 Tori, BCN, 06/04/2010 - 10:00

Mas votos para Anglada... y ERC si llega a 2 triumfará.

#19 Jordi f.f., VIC, 05/04/2010 - 12:19

Fora els de Morolandia!!!!!!!!!!!!!!!!

#18 miquel, girona, 05/04/2010 - 11:48

Aviat un partit islàmic al parlament, jo els votaré ja que els únics que tenen collons i tiren pel dret són els musulmans, aquests no es baixaran mai els pantalons ( esport nacional a catalunya)

#17 Tomppa, Sabadell, 05/04/2010 - 11:47

Unica cosa que volen es vots, creuen que immigrants que son pobrets i no tenen diners son la gent que voten esquerra. Ho sento però patètic! Immigrants nascut fora a catalunya no poden tenir dret a votar perquè no saben llengua ni cultura!

#16 anti-dretà, Cat, 05/04/2010 - 10:42

Millor, així no votaran a partits de dretes com CiU o PP.