Publicitat
Política · 21 de Juliol de 2012. 13:37h.

ERC proposa "la insubmissió" a Espanya

Alfred Bosch reivindica el "dret de marxar del Titànic"

ERC proposa "la insubmissió" a Espanya

Alfred Bosch

El diputat d’ERC-RCat-Catalunya Sí al Congrés, Alfred Bosch, ha declarat que els catalans "tenim dret de marxar del Titànic". "El vaixell s’està enfonsant i el director d’orquestra, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ni tan sols surt a coberta a tocar el violí", critica.

"Els catalans tenim tot el dret d'agafar les barques salvavides i remar", ha afegit. Per Bosch, "aquesta és la nostra obligació ja que per davant de tot el que volem és el benestar de la nostra gent, volem salvar les universitats, els hospitals…".
 
Pel que fa a la possible intervenció de Catalunya per part de l’Estat, tot i que el portaveu del Govern de la Generalitat, Francesc Homs ha assegurat que no seria una intervenció sinó un mecanisme de liquiditat autonòmica, Bosch ha afirmat que "això obre les portes a la intervenció de l’Estat ja que imposa condicions draconianes i permetria una missió de control que entraria dins de casa –la Generalitat- per auditar els comptes. Si arriba aquesta situació, estarem preparats i cridarem a mobilitzacions i, si és necessari, insubmissió i desacatament".

El portaveu d’ERC-RCat-Catalunya Sí ha explicat també que "demanarem a les altres forces polítiques que trenquin les relacions amb l’Estat Espanyol i que si el president Mas vol convocar eleccions anticipades, aquestes han de ser eleccions constituents que han de portar cap a la independència de Catalunya".
 

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#13 angel, cardedeu is not ECSpain, 22/07/2012 - 16:40

Sr. Bosch, no sigueu com el CyU, ara no toca, pacteu amb el PSC-PSOE´cs, pacte fiscal, etc..............sou independents o no? CyU diu que no i ERC dona suport al Sr. Arturo Mas. Esteu barrejant les coses que no te sentit. Mes seriosos. Exmilitant d´ERC.

#12 Pepe, Barcelona, 22/07/2012 - 12:00

El sr.Bosch no sap que per abandonar un vaixell es necessita el permís del capità (govern espanyol).
I perquè volem independència? Perquè ens governi un tripartit, o els impresentables d'ERC o els lladres de CIU? Quina por...

#11 Cigronet, SFG, 22/07/2012 - 09:53

Sr. A. Bosch, tinc més de 74 anys, he estat sempre republicà i sempre us he votat. Però amic meu tot té un final com la vida. El vostre suport al Pacte Fiscal Fantasme, o el suport a Covardia i Ultratge=CiU, això Sr. meu, ja no m'ho empasso. I menys encara en el tema del finançament irregular de CiU

#10 Fran, Llinars, 21/07/2012 - 23:22

ERC parlant d´insumissió? no serà per evitar l´escàndol de Puigcerdà?.

#9 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 21/07/2012 - 20:36

ERC ha encontrado un líder digno de Companys, que podría ser tan nefasto como él si llegase al poder. Si eso ocurriera, veríamos gente de CiU hacerse falangistas como muchos de la Lliga en los años 30. Por fortuna, estamos en el siglo 21 y en la UE del Euro, y lo de Bosch son solo desvaríos.