Publicitat
Política · 18 de Gener de 2014. 20:37h.

ERC proposa que els immigrants puguin votar a la consulta

També “els joves a partir de 16 anys”

ERC proposa que els immigrants puguin votar a la consulta

Immigrants, exercint el seu dret a vot durant la consulta de Barcelona

El secretari general adjunt d’Esquerra, Lluís Salvadó, ha assegurat aquest dissabte que la proposta del seu partit és que tant els immigrants com els joves a partir de 16 anys puguin votar a la consulta.

Salvadó, durant la roda de premsa de presentació de la campanya adreçada als indecisos de cara a la consulta, ha manifestat que “pretenem construir un nou país integrador”.

“Per tant -ha afegit- han de poder participar com a protagonistes de la creació del nou país i això és permetre’ls el vot tinguin l’origen que tinguin”.

El dirigent ha explicat també que la proposta d’ERC és que la llei de consultes contempli “un ventall de cens diferent del cens ordinari”. Una de les coses és “deixar votar els joves a partir dels 16 anys i donar-los l’oportunitat de participar en un moment històric”.

Publicitat
Publicitat

74 Comentaris

Publicitat
#58 Carles , Tarragona, 21/01/2014 - 16:23

les regles del joc no es canvien quan convé a vosaltres, s'han de respectar les regles i les normes que són per a tothom iguals, això és democràcia senyor Salvadó, en un Estat democràtic, hara si vostè vol una altra cosa tiri andavant.

#57 Lluís, BCN, 20/01/2014 - 16:32

Que votin també els socis del Barça i de les penyes blaugranes d'arreu del món. Visquin al país que visquin.
.
Les penyes blaugrana serien col·legis electorals. I els que votin Si-Si, els regalaran una samarreta del Barça signada per Messi.

#56 Patateta, Horta, 20/01/2014 - 10:21

De forma silenciona el govern espanyol acaba de donar la nacionalitat espanyola a més de 20.000 persones a Catalunya. Aquests si poden condicionar un referendum i ningu en parla.

#55 Pep Vallbona, Tarragona, 20/01/2014 - 09:42

Suposo que estàs content amb les reaccions a la teva notícia tendenciosa no, Rius? Ets feliç al costat dels amics de l'Anglada, que la caga posant en dubte que un nen negre adoptat per "catalans autèntics" pugui arribar a ser-ho de debò (com et deus creure tu)?

#55.1 Pere, Comarca Garraf, 21/01/2014 - 11:47

Sr. 55 Pep Vallbona, Tarragona:

Dons jo trobo que es una noticia objectiva y neutral. Altres diaris digitals estan en la mateixa línia.

És el dret d`expressió, per informar neutralment i també opinar per part dels lectors, p. e. sobre el futur de Catalunya i el seu possible canvi d`identitat.

#55.2 Pere, Comarca Garraf, 21/01/2014 - 17:44

Sr. 55 Pep Vallbona, Tarragona:
Lo tendenciós és el triptic de ERC, per a nouvinguts inclosos els extracomunitaris amb el transfons d`augmentar quota política, desapareixent el nostre poble, la nostra identitat. Això es una imprudència com a mínim, i mort anunciada, segura i sense cap necessitat.

#54 Pep, Reus, 19/01/2014 - 20:08

Donareu la raó als que ja fa temps deien que no ho plantejariem correctament. Per cada vot d´un inmigrant en tindreu un altre dels de casa que no anirá a votar ...Es tracta de fer les coses amb serietat, el que tenim al devant es un repte tracendental NO US EQUIVOQUEU !!