Publicitat
Política · 27 de Març de 2012. 19:20h.

ERC proposa un referèndum d'autodeterminació si no hi ha pacte fiscal

Simó es pregunta "quin és el Pla B del president Mas" si no hi ha acord

ERC proposa un referèndum d'autodeterminació si no hi ha pacte fiscal

Simó, durant la roda de premsa al Parlament

Esquerra Republicana demana un referèndum d'autodeterminació en el cas que el Govern català no aconsegueixi un nou pacte fiscal amb el govern de l'Estat, segons ha subratllat Anna Simó al Parlament.

La portaveu d'ERC ha preguntat al president de la Generalitat, Artur Mas, "quin és el Pla B en el cas que no surti el pacte fiscal". Simó ha recordat que el seu partit es va comprometre a les eleccions a "impulsar un referèndum d'autodeterminació abans del final d'aquesta legislatura".

"Quin és el pla B del president Mas fins a la sortida de la crisi: avançar eleccions o fer realitat l’exercici del dret a decidir de la ciutadania?", s'ha preguntat. "Si la barca no arriba a bon port li demanem que faci el que el seu compromís electoral fixava. Si és així, si està disposat a anar més lluny dels arbres caiguts que ara ens empresonen, citant Kavafis, trobarà ERC, però per seguir amb l’estratègia d’anar tirant no podrà comptar amb els republicans si no hi ha canvis importants", ha afegit.

La també exconsellera ha manifestat que "les aspiracions nacionals d’aquest cap de setmana al congrés de CDC queden ara reduïdes als 220 milions d’euros de la liquidació de la disposició addicional tercera de l’estatut de l’any 2009 i un calendari de còmodes terminis per anar pagant els deutes que l’Estat té amb Catalunya i que la llei obliga a pagar dels 759 milions d’euros del 2008".

Simó s’ha preguntat si "aquesta és l’ambició nacional de CDC i del senyor Duran i Lleida? On queda el concert econòmic?" i ha recordat que el Govern té un mandat molt clar del Parlament de Catalunya expressat per una ampla majoria en les conclusions de la comissió del concert econòmic, un mandat clar de la ciutadania en donar suport al seu programa electoral i un mandat d’aquest cap de setmana dels delegats i delegades que han votat per un concert fora de la LOFCA en el congrés de CDC".

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#10 Lluís, LLINARS DEL VALLÈS, 28/03/2012 - 15:08

On s'ha de signar?
Visca Catalunya lliure!!!

#9 Cigronet, SFG, 28/03/2012 - 10:44

(sic)"Simó es pregunta "quin és el Pla B del pesident Mas" si no hi ha acord". Per favor, que no coneixeu encara qui són els qui ocupen la generalitat ???. Doncs el pla B, el C, el D i el F si escau, tot sigui per continuar remenant les cireres i continuar enganxats a madrit.

#8 Guillem, Barçalona, 28/03/2012 - 10:02

ni concert econòmic, ni pacte fiscal ni disposició tercera del estatut

boicots als nostres productes, atacs a la llengua, despreci, espoli, desinversió crònica

bona pregunta i ara que?

jo més ja no em puc ajupir

#8.1 NaranjasCapa, Valencia, 28/03/2012 - 11:26

#8

Ara no més queda tancar-vos a tots en la presó.

#7 Almogàver , La Sagrera , 28/03/2012 - 09:30

Bla, bla, bla. Que hi fa una noia com tu a una colla com aquesta?

#6 NaranjasCapa, Valencia, 28/03/2012 - 08:06

¿ERC? ¿Pero esos no se habían metido a monjes en Montserrat?

Jaja, panda de fracasados existenciales.