Publicitat
Política · 21 de Gener de 2014. 19:36h.

ERC proposa usar "comunicadors tàctics" en manifestacions violentes

Salvadó defensa "la llibertat d'expressió" després dels aldarulls de Ciutat Vella

ERC proposa usar "comunicadors tàctics" en manifestacions violentes

Salvadó, aquest dimarts al Parlament

El secretari general adjunt d'Esquerra, Lluís Salvadó, ha assegurat que són necessaris els "comunicadors tàctics" per evitar els aldarulls a les manifestacions.

La diputada d'ERC, Gemma Calvet, va anunciar el passat mes de novembre -fins i tot abans que es fes oficial- que es retirarien les pilotes de goma. "Comença una nova etapa en les polítiques de seguretat pública a Catalunya perquè finalment s’ha pres la decisió política històrica", va assegurar.

Calvet, a més, va exposar que "s’adopta un model mixt de distància i proximitat, s’adopten mesures de mediació amb la figura del comunicador tàctic que permanentment informi els manifestants de les mesures a adoptar a través d’un megàfon".

Però poc més de dos mesos després d'aquestes declaracions, i que ja oficialment el Parlament hagi donat el vistiplau a la prohibició de les pilotes de goma, els incidents de divendres passat a Barcelona han reobert el debat sobre quins han de ser els mètodes per aturar els violents.

Lluís Salvadó, preguntat aquest dimarts al Parlament per e-notícies, ha explicat que "trobar el punt d'equilibri entre la seguretat i la llibertat d'expressió dels manifestants és difícil". "Les pilotes de goma poden portar conseqüències", ha insistit.

"El que va passar no és acceptable i estem convençuts que els Mossos prendran mesures perquè això no torni a passar", ha assegurat el diputat abans de dir que "no diem com altres formacions que no s'han de fer servir mètodes de control, però diem que s'ha de trobar un punt mig".

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 spanish, Madrid, 22/01/2014 - 09:48

ahhhhhhhhhhhhh que tenen uns quants xavalets d eles JERC sense feian....clar i els hi donarem un souet no ?

#5 lliberal, barcelona, 22/01/2014 - 09:37

Llibertat d expressió la que volguin. Destroçar la propietat pública o privada, tolerància zero. Quan uns manifestants comencen a trencar coses no és un tema de llibertat d'expressió. S estant cometent delictes. I els governs estan per fer complir les lleis

#4 JosepPages(Cardedeu , VALLES ORIENTAL , 22/01/2014 - 09:19

Moltes Manifestacions no es farien si molts tinguesin feina .Falta donar feina als aturats i en especial als joves donarlis un futur No hi hauria manifestacions si no tinguesin retalladles socials .Cal mirar per que es fam les protestes i manifestacions i evitar-les desde el principi

#3 cesc, badalona, 22/01/2014 - 08:44

Ganes de fer el ridícul i gastar diners en coses absurdes, siusplau no en teniu ni puta idea millor que calleu, a tota aquesta colla ja els hi pots anar dient missa si el que volen és destruir, ERC il'lusos populistes

#2 pep, manresa, 22/01/2014 - 02:44

Nani Roma, Marc Coma, Jordi Viladoms, Laia Sanz, Joan Barreda, el Dakar l'han guanyat cinc catalans i e-notícies sense enterar-se'n, serà perquè han estat rebuts amb estelades?