Publicitat
Política · 11 de Maig de 2016. 11:31h.

ERC qüestiona l'autoritat de Puigdemont

El secretari d'Hisenda, Lluís Salvadó, no descarta apujar l’IRPF malgrat que el president català s'hi oposa

ERC qüestiona l'autoritat de Puigdemont

Salvadó, a la dreta

El secretari d'Hisenda, Lluís Salvadó, no descarta que durant el tràmit parlamentari dels pressupostos s'acabi apujant l’IRPF a les rendes més altes, tot i l’oposició del president Puigdemont, que ahir ho va descartar.
 
En declaracions a “El matí de Catalunya Ràdio” Salvadó ha matisat que al projecte de llei dels pressupostos no apareixerà la modificació del tram autonòmic. En el mateix programa, la CUP ha dit que creu que encara hi ha marge per augmentar la pressió fiscal sobre els que cobren més.
 
Salvadó ha dit que  “sembla que és de rebut que actuem d’aquesta manera, i més tenint en compte que el govern no té una majoria parlamentària. Si tingués una majoria parlamentària, evidentment, actuaria d’una altra manera, però aquí em sembla que manifestem una voluntat d’establir consensos, de dialogar, de buscar equilibris perquè hi ha diverses alternatives”. 
 
Per la seva banda, la diputada de la CUP Eulàlia Reguant creu que encara hi ha marge per apujar els impostos als que cobren més. “El tram autonòmic de l’IRPF de la part alta cal apujar-la. Entenem que no és progressiu  respecte a la baixa. El tram baix sí que està molt per sobre o està molt alt, si fem la comparativa amb la resta del model espanyol, en canvi en el tram alt no. Per tant, hi ha marge encara”, ha indicat.
 

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#17 BEJOTA, bcn, 12/05/2016 - 18:37

EL DESAFÍO SOBERANISTA EN CATALUÑA
Cataluña dejará de ser miembro de la UE a partir del momento de su escisión
La Comisión Europea reitera que "un territorio escindido se convierte en un país tercero"y debe "volver a pedir la adhesión"

#16 fran-bcn, bcn, 12/05/2016 - 11:10

Els d ERC sou tant rucs que si toqueu segons quines coses, la classe mitjana alta que encara us votava, anirà en massa al PP o C'S. Mira que en sou de rucs...ja la vau liar al Tristpartit i mireu com va acabar. Cosa que toqueu la lieu parda.....

#15 Cesc, BCN, 12/05/2016 - 09:04

En Lluís Salvador un enginyer que no ha treballat mai en sa vida, parlant d'Economia, fa riure i fa pena.

#14 Carlos Gomez, Bcn, 11/05/2016 - 21:55

Doncs que vagin en compte amb tocar segons quines butxaques.
La senyora Rahola ja porta una setmana amenaçant desde el cabaret del Cuni amb tallarli els ous a qui li impedeixi seguir pagant els 130.000 anuals que li costa la matricula de la seva filla a una escola d´elit a Suissa.
I esta molt esver

#13 Manolo, Barcelona, 11/05/2016 - 19:01

Haber si de una vez para todas, el sr. Junqueras se acuerda de que es un partido de izquierdas, y deja de tapar las verguenzas de Covergencia

De momento ha prevalecido el Procés sobre el bienestar social


Y si no basta con recordar la financiación a los colegios concertadosdel Opus

#13.1 Maresmenc, Un dels 30 pobles, 12/05/2016 - 13:22

De izquierdas dice usted? Son d'esquerra fins que arriben al poder, que llavors es transformen el que realment son una colla de inútils